Boek hier uw verblijf

Flaine: een schitterend skigebied

Flaine biedt dé perfecte plek voor een actieve skivakantie met familie of vrienden. Het gebied heeft goede sneeuwcondities dankzij de geografische ligging in de Voor-Alpen met de Mont Blanc als buffer. 

Sneeuwzeker gebied

Vaak is het tot ver in april nog mogelijk om heerlijk te skiën. Het prachtige en sneeuwzekere skigebied Le Grand Massif in de Franse Haute-Savoie is goed bereikbaar vanaf het vliegveld van Genève met slechts één uur rijden. De snelweg A40 ligt op korte rijafstand van Dormio Resort Les Portes Du Grand Massif. Ook is er een goede treinverbinding met Chamonix en de grote Franse steden als Lille en Parijs.

Le Grand Massif

Skigebied Le Grand Massif wordt gevormd door het grootste ski dorp Flaine en de vier authentieke kleinere dorpen Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt. De vele skipistes sluiten goed op elkaar aan voor een ultieme dag in de sneeuw. Hier profiteert u van 266 kilometer piste, 70 liften, vele off-piste mogelijkheden en drie funparks - de beste is het JamPark in Flaine - voor eindeloos skiplezier op elk niveau.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Les Cascades

Eén van de hoogtepunten van le Grand Massif is de 14 km lange blauwe piste Les Cascades die aan de rand van het gebied naar Sixt Fer à Cheval loopt. Dwars door een mooi en rustig natuurgebied daalt u maar liefst 1.700 meter! 

Serpentine

Het luxe skioord Flaine beschikt over een nieuwe en snelle stoeltjeslift le Desert Blanc. Deze 6-persoons lift brengt u naar de zonnigste hoek van het gebied, waar de blauwe piste Serpentine doorheen slingert. Rondom de Serpentine vinden beginnende en gevorderde freestylers een formidabel speelterrein met natuurlijke jumps, kickers en spines.

Grandes Platières

Het uitzicht vanaf de top van de Grandes Platières-lift is ongekend en behoort tot de mooiste van de Alpen. Daar ziet u hoe weergaloos mooi de Mont Blanc afsteekt tegen de helderblauwe lucht, terwijl achter u het zonlicht weerkaatst in het meer van Genève. Met in de verte de besneeuwde toppen van de Jura.

 

Les Carroz en Morrillon

Als het sneeuwt is een bezoek aan Les Carroz en Morillon, twee dorpen lager gelegen dan Flaine, een echte aanrader. Daar liggen alle pistes tussen de bomen wat een mooi aanzicht geeft. Tevens heeft Les Carroz ook nog eens een warme droge gondel om weer boven aan de afdaling te komen.

La Combe de Gers

Zoekt u uitdaging? Als er verse sneeuw is gevallen kunt u fantastisch off-piste skiën op la Combe de Gers. Zodra de piste open is en de zwarte piste Styx veilig is verklaard, kunt u hier een denderende afdaling maken van maar liefst 750 meter.

Meer dan alleen skiën of snowboarden

Skigebied Flaine heeft méér te bieden dan alleen skiën of snowboarden. U kunt er sportklimmen, schaatsen en voor een avontuurlijk ritje huurt u gewoon een ijsquad of sneeuwscooter. Voor wie meer spanning zoekt is paragliden een garantie voor een spectaculair zicht op het skigebied. Zelfs een helikoptervlucht behoort tot de vele mogelijkheden.

 

Bekijk kaart skigebied >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]