Boek hier uw verblijf in Obertraun

Omgeving van Dormio Gasthof Höllwirt

Dormio Gasthof Höllwirt is centraal gelegen in het prachtige dorpje Obertraun in een unieke omgeving. Het indrukwekkende landschap van Hallstatt-Dachstein / Salzkammergut staat zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Graag delen we de leukste bezienswaardigheden in de omgeving die u tijdens uw verblijf niet mag overslaan.

Verblijven in de regio Hallstatt-Dachstein Salzkammergut

Verken de Werelderfgoedregio Salzkammergut

Het landschap van Hallstatt-Dachstein Salzkammergut staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De indrukwekkende Hallstättersee ligt direct aan het Dachsteinmassief hierdoor is dit gebied zowel in de zomer als in de winter een populaire vakantiebestemming. In de zomer kunt u in deze regio genieten van allerlei activiteiten op het meer en in de winter is dit gebied een geliefd wintersportgebied.

Tip: vergeet uw fotocamera niet mee te nemen. Dit prachtige gebied is erg fotogeniek!

 

Boek hier uw verblijf >>

Bezoek het pittoreske Hallstatt

Het pittoreske, schilderachtige dorpje Hallstatt is wereldberoemd en dus zeker een bezoek waard tijdens uw verblijf in Obertraun. Dit sfeervolle dorpje ligt tussen de Halstättersee en de Dachsteinbergen in. Het dorpje bestaat uit een kerkje en smalle straatjes en is erg fotogeniek. In de ochtend kunt u hier fantastische foto’s maken van de mist en de bergen.

Tip: het sprookjesachtige Hallstatt is ook erg mooi vanaf het water! Huur een bootje, kano of sup om dit prachtige plaatje met eigen ogen te zien.

Hallstatt - uniek dorpje nabij Dormio Gasthof Höllwirt
Five Fingers uitzichtplatform: leuk uitstapje tijdens uw verblijf bij Dormio Gasthof Höllwirt

Adembenemend uitzicht over de Alpen

Wilt u genieten van een adembenemend uitzicht over de Alpen? Breng dan een bezoek aan het Five Fingers-uitkijkplatform bij Dachstein Krippenstein. Dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen en steekt boven een 400 meter hoge afgrond uit. Dit platform heeft haar naam te denken aan de vorm van het bouwwerk, dat lijkt op een hand met 5 vingers. Vanaf het zonnige terras van Dormio Gasthof Höllwirt heeft u een prachtig uitzicht op de Dachstein en het Five Fingers-uitkijkplatform.

Tip: het Five Fingers uitzichtplatform is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Het tochtje met de kabelbaan vanuit Obertraun is al een hele belevenis op zich.

Boek nu uw verblijf!

Ontdek de zoutmijnen

Eén van de meest bijzondere uitstapjes in de omgeving is een bezoek aan de zoutmijnen. Het gebied rond Obertraun staat bekend om haar zoutmijnen. In de bergen werd vanaf de midden-bronstijd zout gewonnen. Zout was destijds een waardevol handelsgoed en werd ook wel het ‘witte goud uit Oostenrijk’ genoemd. In de omgeving van Dormio Gasthof Höllwirt vindt u maar liefst drie zoutmijnen die een bezoek waard zijn. Ze zijn te vinden in Hallstatt, Hallein en Altaussee. Ga hier met treintjes en via glijbanen op ontdekkingstocht naar de geschiedenis van het zoutwinnen in de bronstijd.

 

Tip: Bekijk hier de actuele openingstijden van de zoutmijnen in Hallstatt en bestel direct online uw tickets, zo hoeft u niet in de rij te staan.

Bezoek de zoutmijnen van Hallstatt
Skywalk Hallstatt Welerbeblick in de omgeving van Dormio Gasthof Höllwirt

Fantastisch uitzicht vanaf Skywalk Hallstatt “Welterbeblick”

U kunt de wereldberoemde Hallstättersee en bergmassieven ook van bovenaf bekijken. Breng daarvoor een bezoekje aan de Skywalk. Het uitkijkplatform Skywalk bevindt zich op de zoutberg van Hallstatt, direct onder de voormalige verdedigingstoren, de "Rudolfsturm". Het platform zweeft vrij op bijna 360 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier is het uitzicht op de UNESCO-werelderfgoedregio Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut heel indrukwekkend.

Tip: In slechts enkele minuten zweeft u met de Salzbergkabelbaan naar de Skywalk. Bent u een getrainde wandelaar? Kies dan voor een avontuurlijke hike naar boven.

Ondergronds genieten in de ijspaleizen van Dachstein

Bent u in de zomer op zoek naar wat verkoeling? Of zoekt u een leuke activiteit tijdens een bewolkte of regenachtige dag? Bezoek dan één van de grotten in de Dachstein-regio. De ijspaleizen in de Dachstein behoren tot de grootste natuurwonderen van de Alpen. In de Dachstein Rieseneishöhle, een gigantische ijsgrot, kunt u onder begeleiding van een ervaren gids kennismaken met de magische onderwereld van de Dachstein vol met spectaculaire ijssculpturen en een indrukwekkende ijskapel. Ook de Dachstein Mammut-grot op de Schönbergalm en de Koppenbrüller-grot in het dal behoren tot de mooiste en langst toegankelijke grotten van Oostenrijk.

Tip: de gemiddelde temperatuur in de grotten ligt tussen de -2 en +6 °C. Warme kleding is dus aan te raden!

Bezoek Salzburg tijdens uw verblijf in Obertraun

Ontdek Salzburg: een stad met een rijke historie

Vanuit Dormio Gasthof Höllwirt rijdt u in een klein uurtje naar de stad Salzburg. Een prachtige stad voor een cultureel dagje uit. Salzburg is een stad met een zeer rijke historie die vol staat met gebouwen uit de Barok. Daarnaast komt u overal in Salzburg Mozart en zijn muziek tegen. Van zijn geboortehuis, pleinen en standbeelden tot de wereldberoemde Salzburger Festspiele. Een andere populaire attracties in Salzburg zijn de filmlocaties van de ’Sound of Music’, de Dom en de burcht Hohensalzburg. Kortom, Salzburg is zonder twijfel één van de mooiste steden van Oostenrijk en dus zeker een bezoek waard!

Boek hier uw verblijf >>

Omgeving van Obertraun

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]