Wanneer wilt u op vakantie?

Veelgestelde vragen Dormio Resort Eifeler Tor

Algemeen

Welke maatregelen hebben jullie op het resort genomen in verband met COVID-19?

Om ervoor te zorgen dat u straks onbezorgd van uw vakantie op Dormio Resort Eifeler Tor kunt genieten, hebben we diverse maatregelen op het resort genomen in verband met COVID-19. Dit beleid is opgesteld conform de actuele landelijke richtlijnen.

Het landelijk beleid is erop gericht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en de hygiëne te waarborgen. Hiervoor hebben we verschillende maatregelen genomen, waar we iedereen ook ter plaatse aan herinneren. De onderstaande borden zult u op verschillende plaatsen op het resort tegenkomen.

Corona maatregelen Dormio Resort Eifeler Tor

Daarnaast gelden onderstaande richtlijnen bij het gebruik van de faciliteiten.

  • Het aantal bezoekers per faciliteit is beperkt. Het is mogelijk dat u even (buiten) moet wachten, maar we zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt. Om voldoende afstand te garanderen kan bij sommige faciliteiten de (toegestane) groepsgrootte beperkt zijn, zoals bijvoorbeeld bij de receptie.
  • U kunt uitsluitend contactloos betalen. Hiermee vermijden we handcontact.
  • Alle contactpunten worden ieder half uur of na gebruik schoongemaakt.
  • Veel faciliteiten hebben een plastic scherm. Zo kunnen onze medewerkers u op een veilige manier te woord staan.
Hoe zorgen jullie ervoor dat ik veilig gebruik kan maken van de faciliteiten?

Uiteraard volgen we de landelijke richtlijnen, bij het gebruik van de faciliteiten gelden daarom onderstaande uitgangspunten:

  • Het aantal bezoekers per faciliteit is beperkt. Het is mogelijk dat u even (buiten) moet wachten, maar we zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt. Om voldoende afstand te garanderen kan bij sommige faciliteiten de (toegestane) groepsgrootte beperkt zijn, zoals bij de receptie.
  • U kunt uitsluitend contactloos betalen. Hiermee vermijden we handcontact.
  • Alle contactpunten worden ieder half uur of na gebruik schoongemaakt.
  • Veel faciliteiten hebben een plastic scherm. Zo kunnen onze medewerkers u op een veilige manier te woord staan.
Wat is het huidige reisadvies voor Heimbach?

Voor de actuele reisadviezen verwijzen wij u graag naar de website www.wijsopreis.nl

Moet ik in quarantaine op mijn vakantiebestemming of bij terugkomst in Nederland?

Voor de actuele coronamaatregelen verwijzen wij u graag naar de website www.wijsopreis.nl

Moet ik mij laten testen voordat ik op vakantie ga of bij terugkomst in Nederland?

Voor de actuele coronamaatregelen verwijzen wij u graag naar de website www.wijsopreis.nl

Hoe kan ik een klacht indienen?

Wij doen ons uiterste best om uw verblijf op Dormio Resort Eifeler Tor zo aangenaam mogelijk te maken. Bent u niet geheel tevreden? Meld dan uw klacht bij de receptie van Dormio Resort Eifeler Tor zodat wij de mogelijkheid hebben om de situatie ter plaatse voor u op te lossen.

 

Verblijft u momenteel niet meer op Dormio Resort Eifeler Tor? Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om na uw verblijf een klacht in te dienen.

Resort

Hoe ver ligt Dormio Resort Eifeler Tor van het centrum van Heimbach?

Vanaf het resort vertrekt een treintje, ook wel Bimmelbahn genoemd, richting Heimbach. Tijdens de één uur durende rit krijgt u informatie over Heimbach, Nationaal Park Eifel en de omgeving. De rondrit voert u onder andere door Hasenfeld, Heimbach en langs het Heimbacher stuwmeer. U kunt bij elke halte in- en uitstappen.

 

Het centrum van Heimbach bereikt u in vijf minuten rijden met de auto. Uiteraard kunt u ook een wandeling maken naar het centrum, dit duurt ongeveer 40 minuten.

Wordt er Nederlands gesproken op het resort?

Ja, naast Nederlands wordt er ook Duits en Engels gesproken bij de receptie.

Mag ik mijn hond(en) meenemen?

Ja, in veel van onze accommodaties op het resort zijn honden toegestaan. De kosten voor het bijboeken zijn €5,75 per huisdier per dag. Huisdieren zijn altijd op aanvraag.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Dormio Resort Eifeler Tor is een autovrij vakantiepark. Alleen bij aankomst en vertrek is het toegestaan om met de auto naar uw accommodatie te rijden. Zo kunt u uw bagage eenvoudig laden of lossen. Tijdens uw verblijf kunt u uw auto parkeren op de centrale parkeerplaats.

Mag er gerookt worden in de accommodatie?

Nee, alle accommodaties zijn rookvrij. Er mag dus NIET gerookt worden in de accommodatie.

Is het resort toegankelijk voor mindervaliden?

Vanwege de ligging is Dormio Resort Eifeler Tor niet geschikt voor mensen in een rolstoel. De villa’s zijn gebouwd op een helling en daardoor niet of minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Een deel van de villa's is alleen per trap (enkele treden) bereikbaar. Het merendeel van de appartementen en faciliteiten is per lift bereikbaar en zijn ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Waar kan ik mijn afval weggooien?

Op het resort zijn verschillende afvalcontainers geplaatst, hier kunt u uw plastic, glas, papier/karton en restafval weggooien. Deze worden op de plattegrond aangeduid.

 

Is het resort bereikbaar met het openbaar vervoer?

Jazeker! Heimbach beschikt over een treinstation. Vanaf Keulen is de reistijd ongeveer 1,5 uur naar station Heimbach. Vanaf het station kunt u de bus of taxi nemen naar Dormio Resort Eifeler Tor. Bekijk de website van de Deutsche Bahn voor meer informatie.

Mag ik barbecueën op het resort?

Barbecueën is toegestaan op het resort. Op de balkons mag alleen elektrisch worden gebarbecued. Hier zijn barbecues op kolen, gas of open vuur NIET toegestaan.

Voor hoeveel personen is de accommodatie geschikt?

De vakantiewoningen zijn geschikt voor 6 tot 12 personen. De appartementen en penthouses zijn geschikt voor 4 tot 10 personen. Het maximaal aantal personen dat is toegestaan in een specifieke accommodatie, vindt u in de beschrijving van de accommodatie. Ook kinderen en baby's worden in dit aantal meegeteld.

Mag er vuurwerk worden afgestoken op het resort?

Alleen op Oudejaarsavond mag u vanaf 22.00 uur vuurwerk afsteken op het resort.

Is Dormio Resort Eifeler Tor Green Key gecertificeerd?

Dormio Resort Eifeler Tor heeft een gouden Green Key certificaat. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de vrijetijdssector.

Wat voor activiteiten zijn er in de omgeving van het resort?

U kunt genieten van allerlei leuke activiteiten in de omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor. Ontdek hier de leukste activiteiten.

Wat is er in de omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor te zien?

In de omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor is er van alles te doen en mooie plekken te ontdekken. Lees hier meer informatie over de omgeving.

Kan ik gratis gebruikmaken van het zwembad?

Als gast van Dormio Resort Eifeler Tor kunt u gratis gebruikmaken van de zwembaden op ons resort. U vindt buiten een zwembad en een kleuterbad voor onze kleinste gasten met uitzicht over het Rurdal. Op ons resort kunt u ook een duik nemen in het verwarmde binnenzwembad.

Zijn er laadpalen voor elektrische auto's op het resort?

Er zijn twee laadpalen voor elektrische auto’s op de parkeerplaats bij de kookstudio.

Receptie

Vanaf hoe laat kan ik inchecken?

U kunt inchecken vanaf 15:00 uur.

 

 

Hoe laat moet ik uitchecken?

 U kunt uitchecken tot uiterlijk 10:30 uur.

 

Wat zijn de openingstijden van de receptie?

De receptie van Dormio Resort Eifeler Tor is dagelijks geopend.
Huidige openingstijden zijn:

Ma, di, wo, za, zo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 19.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur

Mag ik gasten ontvangen in mijn accommodatie?

Ja, als u de receptie hier tijdig over informeert, is het mogelijk om visite te laten komen.

Ik ben mijn sleutel kwijt, wat moet ik doen?

Indien u uw sleutel kwijt bent, dient u dit te melden bij de receptie van het resort.

 

Kan ik later uitchecken dan aangegeven?

Afhankelijk de van beschikbaarheid, kan een late check-out mogelijk zijn. Informeer tijdens uw verblijf bij de receptie naar de mogelijkheden en kosten.

Kinderen

Is het resort geschikt voor (kleine) kinderen?

Jazeker! In de meeste accommodaties is een kinderstoel en kinderbedje aanwezig. Als dat niet het geval is, kunt u altijd de receptie bellen.

Dormio Resort Eifeler Tor beschikt daarnaast over uitgebreide faciliteiten voor kinderen, waaronder de Mio Kids Club, Dormio Fun & Active en diverse speelplaatsen.

Zijn er kinderactiviteiten op het resort?

Op Dormio Resort Eifeler Tor kunnen uw kinderen zich prima vermaken! Het Fun & Entertainment team én onze vriendelijke mascotte Mio vermaken uw kinderen tijdens de schoolvakanties met leuke buiten- en binnenactiviteiten. Voor tieners hebben we een speciaal Fun & Active programma. 

Informeer bij de receptie naar het programma. Daarnaast zijn er op het resort diverse speeltuinen en een kinderzwembad.

Wie is Mio?

Mio is ons vriendelijke, grote huisdier. Mio houdt heel erg van gezelligheid. Met zijn korte pootjes en lange oren ziet hij er grappig uit. Op Dormio Resort Eifeler Tor heeft hij zijn eigen Mio Kids Club (tijdens de zomervakantie).

Hoeveel kinderbedjes kan ik per appartement of villa bijboeken?

In de appartementen voor maximaal 4 personen kan 1 kinderbedje geplaatst worden. In de appartementen en villa’s vanaf 6 personen kunnen 2 kinderbedjes geplaatst worden. In beide gevallen is dit een extra (kinder)slaapplek, naast de éénpersoonsbedden die al in de accommodatie aanwezig zijn.

Het eerste kinderbed is gratis, het tweede kinderbed kost € 5,75 per verblijf. Kinderbedjes dienen bij het maken van uw reservering te worden bijgeboekt.

Faciliteiten

Is er gratis wifi op het resort?

Jazeker, elke accommodatie is voorzien van gratis wifi.

Is er een zwembad?

Ja, wij hebben een binnenzwembad, buitenzwembad en een kinderbad.

Kan ik (een) fiets(en) huren op het resort?

Aan de gezellige promenade van Dormio Resort Eifeler Tor vindt u ook een fietsverhuur. Bij fietsverhuur Eifel Rad kunt u diverse soorten elektrische fietsen en mountainbikes huren. Uiteraard worden deze voorzien van leuke tips voor een fietstocht in de omgeving!

Welke faciliteiten heeft het resort?

Het resort beschikt over uitgebreide faciliteiten. Bekijk hier een overzicht.

Zijn er op het resort wasfaciliteiten?

Jazeker, op het resort is een wasserette met 3 wasmachines en 2 drogers. Hier kunt u tegen betaling gebruik van maken.

Kan ik (gratis) gebruikmaken van de wellnessfaciliteiten?

Tegen betaling kunt u een heerlijke massage boeken of gebruikmaken van de sauna. Informeer naar de mogelijkheden bij de receptie.

Is er een restaurant op het resort?
Op het resorts bevinden zich twee verschillende restaurants. Het Heimbacher Brauhaus is een sfeervol restaurant dat typisch Duitse gerechten serveert. In het Italiaanse restaurant Casa Ruscello waant u zich in Italië. Om zeker te zijn van een plekje, kunt u vooraf een tafel reserveren bij de receptie of het restaurant zelf. Buiten de vakantieperiodes is het mogelijk dat doordeweeks één van de restaurants gesloten is.
 
Daarnaast vindt u aan het einde van de promenade Imbiss Der Turm waar u terecht kunt voor de lekkerste Nederlandse en Duitse snacks.
Welke faciliteiten zijn er in de accommodatie te vinden?

Indien u een accommodatie op onze website bekijkt, kunt u onder het overzicht met de prijzen op het tabblad 'Faciliteiten' vinden welke faciliteiten er in uw accommodatie aanwezig zijn.

Reserveringen

Moet ik een borg betalen?

Er kan een borg gevraagd worden. De borg kan met pin of creditcard voldaan worden. Het bedrag wordt, na controle, later terug gestort. De hoogte van de borg bedraagt €300. Wanneer u 2 of meer accommodaties huurt bedraagt de borg €500.

Hoe verloopt de betaling?

Bij reserveringen met een flexibele prijs dient de volledige reissom uiterlijk 14 dagen voor aankomst te worden voldaan. Bij reserveringen met een standaardprijs (niet annuleerbaar, niet restitueerbaar, niet wijzigbaar) dient de volledige reissom direct voldaan te worden. Tijdens het boekingsproces wordt u doorgeleid naar onze betaalprovider waar u online uw betaling kunt voldoen. In de Algemene Voorwaarden op onze website vindt u meer informatie. 

Kan ik een reservering annuleren?

Reserveringen gemaakt tegen de standaardprijs (niet annuleerbaar, niet restitueerbaar, niet wijzigbaar) kunnen niet kosteloos geannuleerd worden. Reserveringen met een flexibele prijs kunt u annuleren en-/of wijzigen tot 14 dagen voor aankomst. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling. In de Algemene Voorwaarden op onze website vindt u meer informatie. 

Ik ben mijn factuur kwijt, wat moet ik doen?

U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Kan ik mijn reservering nog aanpassen?

Indien u een reservering heeft gemaakt tegen de flexibele prijs kunt u tot uiterlijk 14 dagen voor aankomst uw reservering wijzigen. Alle wijzigingen zijn op basis van beschikbaarheid. Neem hiervoor contact op met onze reserveringsafdeling. Reserveringen gemaakt tegen de standaard prijs (niet annuleerbaar, niet restitueerbaar, niet wijzigbaar) kunnen niet gewijzigd worden.

Is het mogelijk om mijn reservering te verlengen?

Indien u rechtstreeks bij Dormio een reservering heeft gemaakt, kunt u wellicht uw verblijf te verlengen. Uiteraard is dit op basis van beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Kan ik ook telefonisch reserveren?

Uiteraard kunt u ook telefonisch reserveren. Wij helpen en adviseren u graag over de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Hoe kan ik reserveren?

Via onze website kunt u 24 uur per dag reserveren. Wilt u liever iemand telefonisch spreken? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met uw reservering of bij specifieke vragen of wensen.

Hoe weet ik of mijn online reservering goed ontvangen is?

U ontvangt binnen twee werkdagen na reserveren een bevestigingsmail inclusief factuur per e-mail.

Krijg ik een bevestiging van mijn betaling?

U ontvangt van ons geen betalingsbevestiging.

Ontvang ik nog reisbescheiden?

U ontvangt van ons geen reisbescheiden. U kunt inchecken met de reserveringsbevestiging/factuur.

Kan ik meerdere accommodaties reserveren?

Jazeker, uiteraard kunt u bij ons meerdere accommodaties reserveren. Het is momenteel helaas niet mogelijk om via de website meerdere accommodaties tegelijkertijd te reserveren. U kunt per woningtype een nieuwe reservering maken of contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Zij helpen u graag!