Ontdek het UNESCO-werelderfgoed in Valencia!

Breng tijdens uw verblijf in Dormio Resort Costa Blanca zeker een bezoek aan de stad Valencia! De op twee na grootste stad van Spanje heeft alle ingrediënten voor een leuk dagje uit: veel bezienswaardigheden, interessante musea, gezellige pleinen en sfeervolle terrasjes. Daarnaast vindt u Valencia maar liefst drie keer terug op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Ontdek ook de onschatbare historische en culturele waarde van deze stad van de kunst en wetenschappen!

Breng een bezoek aan La Lonja de la Seda in Valencia!

Spaanse handelsgeest: La Lonja de la Seda (de Zijdebeurs)

Valencia speelde eeuwenlang een belangrijke rol in de zijdehandel. Deze geschiedenis is goed terug te zien in de Zijdebeurs, een bijzonder historisch gebouw dat in 1996 door UNESCO tot Werelderfgoed is verklaard. Het gotische gebouw van kalksteen is altijd het centrum van de handel geweest. Tegenwoordig wordt er geen zijde meer verhandeld, maar een bezoek aan de imposante handelszaal is zeker de moeite waard. De prachtige handelshal laat de weelde en rijkdom zien van de stad in de 15e en 16e eeuw. Sluit uw bezoek af met een relaxmomentje op de mooie binnenplaats vol met sinaasappelbomen.

 

Boek uw verblijf aan de Costa Blanca >>>

Eeuwenoud ritueel: El Tribunal de las Aguas (het Watertribunaal)

Bent u op donderdag in Valencia? Breng dan rond het middaguur een bezoekje aan het Plaza de la Virgin en woon een eeuwenoud ritueel bij! Al vanaf de 10e eeuw, de tijd van de Moren, komen hier elke donderdag om 12.00 uur acht, democratisch gekozen boeren samen. Voor de deur van de kathedraal bespreekt het Watertribunaal problemen en zaken over water en irrigatie. In geval van een conflict zullen de heren van het Watertribunaal in korte tijd een uitspraak doen. Het tribunaal is wereldberoemd vanwege de grote efficiëntie en staat sinds 2006 op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

 

Boek nu uw vakantie >>>
Ontdek oude rituelen in Valencia tijdens uw bezoek aan Dormio Resort Costa Blanca
Las Fallas, Valencia's grootste straatfestival

Het grootste straatfestival van Spanje: Las Fallas

Las Fallas is een echt traditioneel Spaans feest. Het feest wordt al zo’n 200 jaar gevierd en luidt het begin van de lente in. Sinds een paar jaar staat het festival, dat officieel begint op de laatste zondag van februari, op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Tijdens Las Fallas worden enorme sculpturen van papier maché gemaakt. U vindt meer dan 700 van deze metershoge kunstwerken door de hele stad. Een bezoek aan Valencia tijdens Las Fallas is echt een aanrader! Drie weken lang worden er allerlei festiviteiten georganiseerd. Hierin komen traditie, satire en kunst samen. De bouwers, falleras, zijn uitgedost in prachtige jurken. Het hoogtepunt is La Cremà, ofwel de verbranding. Op de laatste dag van het festival gaan namelijk alle sculpturen, begeleid door vuurwerk, in vlammen op.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]