Geniet van UNESCO-werelderfgoed aan de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon, strand en zee. Wat te denken van een bezoekje aan Elche? Deze stad, op zo’n 30 minuten rijden van Dormio Resort Costa Blanca, vindt u maar liefst drie keer terug op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zoek de verkoeling op in de Stad van de Palmbomen!

 

Bezoek de Palmeral de Elche

Palmeral van Elche: exotische palmbomentuin

Eén van de meest bijzondere plekken in Elche is het Palmeral de Elche. Met ruim 200.000 palmbomen is dit één van de grootste palmbomentuinen ter wereld. Dit gebied is in de tijd van de Moren aangelegd en staat bekend om haar eeuwenoude irrigatiesysteem. Sinds 2000 staat de palmbomentuin op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Naast palmbomen vindt u er citroen-, sinaasappel- en granaatappelbomen, cactussen, artisjokken en johannesbroodbomen. Neem gerust de tijd om door het prachtige park te wandelen en verkoeling te zoeken onder de palmbomen! In het park vindt u ook een restaurant en bezoekerscentrum.

 

Boek uw verblijf aan de Costa Blanca >>>

Mysterie van Elche

Het Mysterie van Elche (El misterio de Elche) is een heilig muzikaal drama over de dood, de Maria-Tenhemelopneming en de kroning van de Maagd Maria. Ieder jaar op 14 en 15 augustus wordt dit stuk ter ere van Maria Hemelvaart nagespeeld. Al sinds de 15e eeuw vindt dit plaats in de Basiliek van Santa Maria. In 2001 is deze traditie door UNESCO toegevoegd aan het immaterieel werelderfgoed.

De Basiliek van Santa Maria is het gehele jaar door te bezichtigen. De hoofdingang is rijkelijk versierd in barokke stijl en erg indrukwekkend. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad en al haar palmbomen.

Bekijk de basiliek Santa Maria tijdens uw uitstapje naar Elche vanaf Dormio Resort Costa Blanca
Ontdek veelzijdig Unesco-werelderfgoedgebied: Elche!

Veelzijdig Elche

De stad Elche heeft nog veel meer te bieden! Breng bijvoorbeeld ook eens een bezoek aan het Alcázar de la Señoría, een fort uit de 12e eeuw. In de Spaanse burgeroorlog diende dit gebouw als gevangenis, maar het is in het verleden ook gebruikt als fabriek en gemeentehuis. Tegenwoordig is het Archeologisch en historisch museum (MAHE) hierin gevestigd. 

Midden in Elche vindt u de Baños Arabes, of wel Arabische baden. Deze baden werden in de 12e eeuw gebouwd door de Moren. In die tijd stonden de Arabische baden symbool voor de economische bloei en welvaart van de stad. U ziet de overblijfselen van een koud bad, bad met gematigde temperatuur en een heet stoombad. 

Boek nu uw vakantie >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]