Activiteiten aan de Costa Blanca

Naast de Middellandse Zee met al haar strandactiviteiten biedt het prachtig achterland van de Costa Blanca een waar paradijs voor iedereen die natuur en avontuur houdt. Van rustgevende wandeltochten tot een spannende zweeftocht aan een paraglider. Ontdek alle mogelijkheden!

 

Direct uw verblijf boeken >>>
Activiteiten aan de Costa Blanca
Wandelingen aan de Costa Blanca

Prachtige wandelingen

In het bergachtige achterland van de Costa Blanca kunt u heerlijk wandelen. Er zijn prachtige routes van, naar en door pieken, terrassen, olijfgaarden en ravijnen met spectaculaire uitzichten. Bewandel bijvoorbeeld het berggebied rond Alicante of ga voor een spectaculaire wandeling vanuit het Albir naar Benidorm over de Sierra Helada. De omgeving van Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa heeft genoeg te bieden!

 

De mooiste wandelroutes >>>

Fietsen over de Vías Verdes

De Vías Verdes (groene wegen) zijn routes van voormalige spoorlijnen die dwars door Spanje lopen. Er zijn al meer dan 90 Vías Verdes met ongeveer 1.900 kilometer aan wandel- en fietswegen naar de meest verborgen plekjes in het binnenland. Gemotoriseerd verkeer is op de Vías Verdes niet toegestaan. In de provincie Alicante liggen vier groene wegen: Alcoy-Agost, Agost-Puerto del Maigmó, Vía Verde de las Salinas (Torrevieja) en Xixarra 2 (Alicante-Biar) met een lengte van 7 tot 20 km. Het is een bijzondere manier om dit gebied te verkennen met bergen en valleien, bruggen en viaducten en tunnels van meer dan honderd jaar oud.

 

Bekijk de leukste fietsroutes >>>
Fietsen over de Viás Verdes in Spanje
Vlakbij Dormio Resort Costa Blanca in Spanje vindt u diverse spectaculaire amusementsparken

Spectaculaire amusementsparken

De Costa Blanca heeft diverse spectaculaire pretparken, themaparken, waterparken en dierentuinen. Dit enorme aanbod spectaculaire amusementsparken maakt de Costa Blanca in Spanje tot één van de meest favoriete bestemmingen voor familievakanties in Europa.

 

Spaanse bodega’s bezoeken

Een must voor de wijnliefhebber! Aan de Costa Blanca worden diverse wijnen geproduceerd. Veelal de zoete dessertwijn, afkomstig van de Moscateldruif, maar tegenwoordig komen er ook rode en rosé wijnen vandaan. Door de hitte in de zomer worden de wijnstokken laag bij de grond gekweekt. Er zijn drie 'Denominación de Origen'-gebieden: Alicante, Utiel-Requena en Valencia.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Spaanse bodega's bezoeken tijdens uw vakantie
Prachtige boottochten maken vanuit Dormio Resort Costa Blanca in Spanje

Boottochten

Het is een genot om de Costa Blanca per boot te verkennen: frisse lucht, lekker briesje en verder alleen maar genieten. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op de kust en haar mooie dorpen en steden. U kunt in de diverse dorpen en steden cruises en excursies boeken. Verder kunt u op veel plaatsen kano’s, kajaks, jetski’s of zelfs jachten (met of zonder kapitein) huren. De plaatselijke VVV-kantoren kunnen u hierover uitgebreid informeren.

 

Grotten en speleologie

Eén van de meest interessante activiteiten is het bezoeken van de talrijke grotten. In sommige grotten kunt u afdalen via een speels circuit. Enkele van de grotten die u kunt bezoeken zijn Cova Tallada (Uitgehouwen Grot) in Denia of Cueva de los Arcos in Moraira.

Verder kunt u deelnemen aan verschillende duikexcursies. Mis vooral het duiken op de zeebodem van het eiland Tabarca niet!

 

Nu uw verblijf boeken >>>
Moraig Cave bezoeken
Bekijk de Spaanse kust vanuit de lucht tijdens paragliden en ballonvaarten vanuit Dormio Resort Costa Blanca

Paragliden en ballonvaarten

Ervaar het prachtige landschap van de Costa Blanca vanuit de lucht. Het heuvellandschap biedt uitstekende mogelijkheden voor paragliders. In Benidorm, Alicante en Santa Pola zijn paraglideverenigingen. U kunt de Costa Blanca ook verkennen tijdens een ballonvaart. 

 

Golf op de mooiste golfbanen aan de Costa Blanca

Aan de prachtige Costa Blanca vindt u minstens 20 golfbanen! Perfect voor een dagje golfen tijdens uw verblijf op Dormio Resort Costa Blanca. De golfbanen zijn gelegen in het bijzondere Mediterrane landschap waar u tevens kunt genieten van de wuivende palmbomen, de frisse zeewind en een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee! Een waar golfparadijs voor de échte golfliefhebbers.

 

Ontdek de golfbanen aan de Costa Blanca >>>
Golfen aan de Costa Blanca

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]