Beleef de leukste evenementen
in de regio Salzkammergut tijdens je verblijf

Beleef de leukste evenementen
in de regio Salzkammergut tijdens je verblijf

Evenementen in en rondom Obertraun


  • Het hele jaar door leuke evenementen
  • Van ijszwemmen tot een kleurrijk bloemencorso; er is voor elk wat wils
  • Perfect voor een onvergetelijk verblijf

Het hele jaar door zijn er diverse evenementen in en rondom Obertraun te beleven. Zo maak je je verblijf op Dormio Resort Obertraun onvergetelijk! Van sportieve tot culturele evenementen; er is voor elk wat wils. Bekijk hieronder onze tips voor de leukste evenementen in de regio Salzkammergut en boek je verblijf in Obertraun!

Boek hier je verblijf
Beleef hét mountainbike event Salzkammergut Trophy

Beleef hét mountainbike event Salzkammergut Trophy

Bad Goisern wordt elke zomer een weekend omgetoverd tot dé hotspot voor mountainbikers. Tijdens de legendarische Salzkammergut Trophy op zaterdag zullen ongeveer 4.000 mountainbikers de strijd aangaan over zeven marathonafstanden. Daarnaast is er op zondag de Bosch (e)MTB-speurtocht; een wedstrijd die garant staat voor rijplezier én vermaak voor het hele gezin! Je hebt de keuze uit verschillende routes van 22, 37, 55, 60, 79 en 126 kilometer. Afhankelijk van de route of het aantal stempels dat je haalt bij de controleposten, krijg je punten. Bij de vaardigheidsposten, zoals de mini-kruisboog of boogschieten, kun je extra punten verzamelen. Uiteindelijk win je een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Dit evenement vindt in 2024 plaats van 12 tot en met 14 juli. Bekijk de website voor actuele informatie of om je aan te melden.

Bezoek het ijszwemevenement in de Hallstättersee

Bezoek het ijszwemevenement in de Hallstättersee

Elk jaar in de winter gaan meer dan 50 deelnemers uit verschillende landen de strijd met elkaar aan tijdens een ijszwemwedstrijd in het koude water van de Hallstättersee. De watertemperatuur ligt onder de 5 graden en de ijzige wind zorgt ervoor dat het nóg kouder aanvoelt. Speciaal voor dit evenement wordt een 25 meter lang wedstrijdbad aangelegd waar de deelnemers soms meer dan 20 minuten lang in zwemmen en afstanden bereiken tot 1.000 meter. Er wordt goed voor de deelnemers gezorgd met een mobiele sauna, verwarmd bad, warme dranken en heerlijke lekkernijen. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich aanmelden om deel te nemen, een medische keuring inclusief hartfilmpje is verplicht. Vanwege de weersomstandigheden verschilt het elk jaar wanneer dit evenement plaatsvindt.

Bekijk de website voor actuele informatie of om je aan te melden.

Doe mee met de spannende zwemmarathon in de Hallstättersee

Doe mee met de spannende zwemmarathon in de Hallstättersee

Jaarlijks vindt hét zwemevenement van de zomer plaats in de schitterende Hallstättersee! Ga jij de uitdaging aan? Er zijn diverse afstanden voor zowel recreatieve als langeafstandszwemmers met een maximale afstand van 10 kilometer. De route start op het Untersee-strand in Bad Goisern en eindigt op het strand van Obertraun. Ook voor kinderen zijn er verschillende uitdagingen in het water die zij kunnen trotseren.

In 2023 vindt dit evenement plaats op 28 en 29 juli. Bekijk de website voor actuele informatie of om je aan te melden.

Bewonder bijzondere creaties op het Narcissenfeest

Bewonder bijzondere creaties op het Narcissenfeest

Elk voorjaar vindt het narcissenfeest plaats in Ausseerland; hét grootste bloemenfeest van Oostenrijk! Bezoek het meerdaagse festival met muziek, optredens, een modeshow, culinaire specialiteiten en nog veel meer. Laat je verrassen door de mooie bloemencorso’s op het water en beleef dit bloeiende spektakel!

In 2024 vindt dit evenement plaats van 30 mei tot en met 2 juni. Bekijk de website voor actuele informatie.

Verblijf op Dormio Resort Obertraun

Verblijf op Dormio Resort Obertraun

Wil je één van deze geweldige evenementen in Salzkammergut bezoeken? Dan is een verblijf op Dormio Resort Obertraun de ideale bestemming! Je verblijft in een sfeervol chalet of appartement in een prachtig UNESCO-werelderfgoedgebied. Het resort is gelegen direct aan de schitterende Hallstättersee en beschikt over uitgebreide faciliteiten zoals een restaurant, binnenzwembad en een sport- en wellnessgedeelte. Perfect om helemaal tot rust te komen na je bezoekje aan een leuk evenement!