Header

Tabarca, een mediterraan eiland om te ontdekken


Op slechts 8 kilometer van Santa Pola ligt het eiland Tabarca, een klein paradijs omgeven door helder water. Dit kleine eiland is het grootste eiland in de Valenciaanse Gemeenschap. Het eiland is 2 kilometer lang en 450 meter breed en er wonen slechts 50 mensen. Ondanks het feit dat Tabarca een klein eiland is, is er van alles te doen. Geniet van een zonnige dag op deze bijzondere plek tijdens je vakantie op Dormio Resort Costa Blanca!

Hoe kom je op het eiland Tabarca?

Hoe kom je op het eiland Tabarca?

Omdat Tabarca een eiland is, is de enige manier om er te komen per boot, maar er zijn wel verschillende opties. Zowel in Santa Pola als in Alicante zijn er verschillende maatschappijen die de rondvaart maken richting Tabarca. De tocht vanuit Santa Pola is korter, omdat het eiland recht voor je ligt. De prijs ligt meestal rond de €10 per ticket en in ongeveer 25 minuten ben je in de kleine haven van Tabarca. De optie vanuit Alicante kost meestal €20 en het duurt ongeveer een uur om in Tabarca te komen.

Wat is er te zien op het eiland Tabarca?

Wat is er te zien op het eiland Tabarca?

Hoewel het een klein eiland is, is er genoeg om te zien en van te genieten. Kenmerkend van Tabarca is het kristalheldere water. We raden je aan om niet je hele bezoek op het eiland aan één strand door te brengen, maar een mooie wandeling door de paar kilometers land te maken. Zo kan je de baaien eromheen ontdekken. Vergeet niet om geschikte schoenen voor de rotsen te dragen, zoals sandalen of laarsjes, zodat je zonder zorgen kunt genieten van dit stukje land midden in de zee. Bovendien kun je dankzij het heldere water ook wateractiviteiten beoefenen, zoals snorkelen, en genieten van de prachtige zeefauna die in het gebied te vinden is.

Gastronomie van het eiland Tabarca

Gastronomie van het eiland Tabarca

Wat eten betreft, is het aanbod van het eiland ook erg gevarieerd. De beste manier om het meeste uit je ervaring hier te halen is om een paella met vis en zeevruchten te proberen en de lokale producten te leren kennen. Je kunt dit typische gerecht uit de Valenciaanse Gemeenschap ook proberen in ons restaurant Nuzza Beach & Terrace. De restaurants van Tabarca bieden een grote verscheidenheid aan tapas met lokale producten en huisgemaakte gerechten. Zowel in de haven als in de kleine straatjes van het dorp vind je talloze plekjes waar je de plaatselijke delicatessen kunt proberen.

Het dorp Tabarca, ziel van het eiland

Het dorp Tabarca, ziel van het eiland

Na een intense ochtend op het eiland en het verkennen van de wateren, kun je genieten van de zon en de rust van de zee op het strand of een aangename wandeling maken. Dit eiland heeft, naast zijn ongelooflijke baaien, ook een heel mooi dorpje. De straatjes hebben een zuiverste zeemansstijl en ambachtelijke winkeltjes met unieke handgemaakte producten, die ongetwijfeld een geweldig souvenir van het eiland zullen zijn. Een charmant plan om je bezoek aan Tabarca af te sluiten.

Beste tijd om het eiland Tabarca te bezoeken

Beste tijd om het eiland Tabarca te bezoeken

Het eiland Tabarca is een perfecte plek om op elk moment van het jaar te bezoeken, maar aangezien de belangrijkste bezienswaardigheid het transparante water is, kun je het beste in de zomer gaan en genieten van een verfrissende duik in de zee. We raden je aan om zo vroeg mogelijk naar het eiland te komen om van de eerste uren rust te genieten en Tabarca op je eigen manier te zien. Als je Tabarca in de winter of herfst wilt bezoeken, kan dat dankzij het heerlijke klimaat van de Costa Blanca. Bovendien zijn er ook boten vanuit Alicante en Santa Pola die de heen- en terugreis maken.

Bezoek Tabarca tijdens je verblijf op Dormio Resort Costa Blanca

Bezoek Tabarca tijdens je verblijf op Dormio Resort Costa Blanca

Nu je weet wat er te doen is op het eiland Tabarca, zal het zeker deel uitmaken van je vakantieplannen aan de Costa Blanca. Dit kleine eiland biedt je de kans om te genieten van een hele bijzondere dag die volledig verbonden is met de zee. Boek je accommodatie in Dormio Resort Costa Blanca voor een onvergetelijke vakantie in Spanje. Daarnaast zijn er faciliteiten die alles bieden wat je nodig hebt om alles los te laten: restaurant, zwembad, spa, fitnessruimte en nog veel meer.