Header

Dorpjes in de buurt van El Campello


De Costa Blanca heeft prachtige stranden en kristalhelder water, maar er zijn ook veel landelijke dorpjes te bezoeken. Het verkennen van deze pittoreske plekjes is een populaire activiteit onder de touristen. Het ontdekken van de geschiedenis van de kleine dorpjes langs de Costa Blanca, evenals hun landschappen en karakteristieke oude plekjes, is een perfect plan voor elke dag. Wil je weten welke mooie dorpjes in de buurt van Campello je niet mag missen? Hier zijn ze!

Teulada, binnenland en kustgebied

Teulada, binnenland en kustgebied

Teulada is een gemeente in de provincie Alicante in de regio Marina Alta. Deze plaats is verdeeld in twee kernen, in het binnenland vinden we het dorp Teulada en aan de kust Moraira. Teulada heeft een groot historisch erfgoed, evenals de traditionele festiviteiten tijdens het zomerseizoen. Het gebied Moraira staat bekend om zijn prachtige baaien waar je de ongelooflijke zeefauna kunt ontdekken of aan het eind van de middag kunt genieten van een zonsondergang. Het is een perfecte stad in de buurt van El Campello om in de zomer te bezoeken, zowel in het binnenland als aan de kust.

Guadalest, een middeleeuws dorp

Guadalest, een middeleeuws dorp

Guadalest is een dorp in de Valenciaanse gemeenschap dat bekend staat om het ongelooflijke landschap van zijn stuwmeer. De groene natuur van de bergen mengt met het blauwe water van het stuwmeer. Maar naast deze prachtige uitzichten is het de moeite waard om te onthouden dat dit dorp, dat op slechts 40 minuten van Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa ligt, een middeleeuwse geschiedenis heeft met grote charme. Maak een prachtige wandeling naar het arrabal (het hart van de stad) om de islamitische wortels van het dorp te ontdekken. En wat is er beter dan te genieten van duik in het zwembad van Dormio Resort Costa Blanca bij terugkeer?

Alcoy, een stad met de ziel van een dorp

Alcoy, een stad met de ziel van een dorp

Vlakbij El Campello ligt Alcoy, een klein stadje met de ziel van een dorp. Het staat bekend als de "Stad van de bruggen" omdat het in een gebied ligt dat wordt gekenmerkt door ravijnen. Het meest toeristische gebied is het centrum, waar de moderne gebouwen opvallen. Een andere charme van de stad is de natuur. Deze plek is namelijk omringd door bergen die het ontdekken waard zijn. Maar de grootste aantrekkingskracht van de stad ligt ongetwijfeld in de traditionele festivals, die in de hele omgeving bekend zijn. Of het nu is om de traditionele bruggenloop te doen of om in contact te komen met de natuur, Alcoy is een plattelandsgemeente om van te genieten.

Penàguila, het typische plattelandsdorpje

Penàguila, het typische plattelandsdorpje

Het dorp Penàguila weerspiegelt perfect de geest van een landelijk dorp in de omgeving. Hoewel het klein is en weinig inwoners heeft, heeft het een hoop te bieden: van een wandeling door de oude en charmante straatjes tot een excursie naar de Boog van Santa Lucia. Het verhaal gaat dat de zonnestralen die door deze boog in de bergen schijnen de vruchtbaarheid van vrouwen bevorderen. Op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum ligt de Jardin de Santos, een prachtige botanische tuin die je kunt bezoeken. Er is zelfs een labyrint! Zeker een bezoekje waard tijdens een ontspannen vakantie in Dormio Resort Costa Blanca.

Bezoek de dorpen tijdens je verblijf

Bezoek de dorpen tijdens je verblijf

Het binnenland van de provincie Alicante bestaat uit ongelooflijke wonderen en prachtige dorpen, en zoals je kunt zien ligt het vlakbij El Campello. Geniet van een droomvakantie in Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa en ontdek deze landelijke dorpjes. Naast het verkennen van deze prachtige locaties kun je heerlijk ontspannen tijdens een dagje in de spa en het zwembad van het resort! Daarnaast hebben we ook ons restaurant Nuzza Beach & Terrace, waar je de ongelooflijke creaties van onze chef-kok Pablo kunt proeven, altijd gekookt met de beste ingrediënten. Boek nu bij Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa en geniet van een luxe en volledig uitgerust appartement aan zee! Wat wil je nog meer voor een droomvakantie?