Bruisende start Dormio Wijnhotel Valkenburg!

09-09-2022

Met het feilloos sabreren van een fles Zuid-Limburgse bubbels (Raar van Wijngaard Raarberg) verrichtte burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg vrijdagavond 9 september de officiële opening van Dormio Wijnhotel Valkenburg. Waarna een toost volgde met Dormio, de nieuwe eigenaar van het voormalige familiehotel Tummers. Het bekende hotel aan de Stationsstraat is volledig vernieuwd en getransformeerd tot themahotel. De burgemeester zei "trots te zijn op het hippe en moderne concept van het Wijnhotel - dat intussen al is genomineerd voor een prestigieuze vakprijs voor Beste nieuwe hotel tot 50 kamers - dat past bij Valkenburg en bij de Valkenburgers die houden van kwaliteit, uitdaging en vernieuwing."

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg toost met de eigenaren van Dormio, Ben Suërs, Don van Schaik, Roel de Boer en met Ralph Huydts van Wijngaard Raarberg.

Alles bij Dormio Wijnhotel Valkenburg ademt wijn en dat komt in alle facetten terug. De 44 hotelkamers en appartementen, de wijnbibliotheek en de Museumkamer zijn ingericht door evenzovele internationale wijnpartners, waarvan 12 uit Zuid-Limburg/Mergelland. Zij realiseren hiermee een unieke samenwerking. Andere wijnbedrijven zijn vertegenwoordigd via het gerenommeerde Wijnhuis Robbers & Van den Hoogen en het Duitse familiebedrijf WeinBaum. Dormio trok wijnspecialist en vinologe Miranda Wennekes aan om wijnliefhebbers, bezoekers van de winkel, gasten van het wijnhotel, van de wijnbar en van Restaurant Bruis te adviseren over de 170 kwaliteitswijnen die hier te vinden zijn.

Ongeëvenaarde ontdekkingstocht
Wat prijsniveau betreft is er voor elk wat wils, van zeer betaalbare toegankelijke wijnen, tot exclusieve soorten in een beperkte oplage. Dormio Wijnhotel Valkenburg biedt gasten en bezoekers hiermee een ongeëvenaarde ontdekkingstocht op wijngebied. De keuken onder leiding van chef-kok Mick Bos biedt een ‘proefkaart’ wijn & tapas, share dining gerechten en avondvullende gastronomische menu’s. Vanaf het najaar worden wijnevents en proeverijen in de wijnkelder georganiseerd. Het hotel ligt prominent tegenover het oudste nog in gebruik zijnde treinstation van Nederland, middenin toeristisch Valkenburg en is omgeven door het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Zie voor alle informatie www.wijnhotelvalkenburg.nl.

Lees alle nieuwsberichten