Wanneer wilt u op vakantie?

Ondergronds Maastricht

Bron: www.maastrichtunderground.nl

Bron: www.maastrichtunderground.nl

Bent u niet bang uitgevallen en houdt u wel van een uitdaging diep onder de grond? Dan is Maastricht een perfecte bestemming voor u. Hier vindt u namelijk uitgebreid ondergronds gangenstelsel. Combineer uw verblijf in Dormio Resort Maastricht met een bezoekje aan dit spectaculaire grotten- en gangenstelsel dat de Maastricht Underground wordt genoemd. Deze ‘underground’ bestaat uit Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten. Bijzonder is dat de grotten en gangen door mensenhanden zijn uitgegraven.

Ontstaan van Underground Maastricht

Mensen hebben de mijngangen gemaakt door mergel te zagen en te hakken uit de oeroude laag zachte kalksteen. De mergel is miljoenen jaren geleden ontstaan door de ophoping van skeletten en schalen van dieren op de bodem van de toenmalige zee. Bijzondere is dat deze fossiele resten tot op de dag van vandaag te zien zijn in de gele mergelstenen op de muren van het gangenstelsel. In de 18e eeuw hebben mensen een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven om de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. In de oorlog deed de Underground van Maastricht dienst als schuilkelder. Er was plaats voor meer dan 25.000 mensen die onder de grond leefden. Er was een ziekenboeg, een bakkerij, een kapel en er waren waterputten en toiletten.

Ondergronds avontuur

Het labyrint telde ooit ruim 20.000 gangen met een totale lengte van zo’n 200 kilometer. Nu is er nog 80 kilometer over. Zonder gids kunt u er dus moeiteloos verdwalen. De gangen zitten vol ingekerfde handtekeningen en houtskooltaferelen. Tijdens uw bezoek aan de Underground van Maastricht ziet u met eigen ogen hoe de Maastrichtse bevolking een toevlucht nam in de uitgestrekte gangen van dit stelsel. U kunt de diepste geheimen van de Sint Pietersberg zelfs per step ontdekken. Speciaal voor kinderen is er een Kindergrottentocht in de Grotten Noord.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Maastricht Underground, of vraag bij de receptie van Dormio Resort Maastricht naar de mogelijkheden voor een bezoek.

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]