Wanneer wilt u overnachten?

Gulpen, een uitdagende gemeente

Vergeet tijdens uw verblijf in Maastricht vooral ook niet de omgeving van het Zuid-Limburgse heuvelland te ontdekken. Zo vindt u bijvoorbeeld op een half uurtje rijden van Maastricht het knusse plaatsje Gulpen. Deze gemeente is vooral bekend van het gelijknamige Gulpener bier en de Gulpener Berg uit de wielerklassieker Amstel Gold Race. Gulpen is onderdeel van de gemeente Gulpen-Wittem.

Wandelen

Gulpen is een echte wandelgemeente. Gulpen-Wittem telt 62 wandelroutes over 330 kilometer aan wandelpaden. Recreanten én getrainde wandelaars kunnen hier wandelen en tussendoor genieten van de prachtige natuur. Gedurende het hele jaar worden er tientallen wandelevenementen en themawandelingen georganiseerd. Misschien wel de bekendste wandeltocht is de ‘Nacht van Gulpen’. Deze vindt altijd in juni plaats. Dit is een flinke wandeltocht waarbij u in één nacht 70 kilometer kunt afleggen. 

Boek hier uw verblijf >>>
Gulpen, de Zuid-Limburgse wandelgemeente
Mountainbiken in Gulpen Limburg

Fietsen

Gulpen-Wittem is door haar centrale ligging in het Limburgse land ook het ideale gebied om te fietsen en mountainbiken. Het reliëfrijke landschap biedt daar alle mogelijkheid toe. Voor de liefhebbers zijn er tal van gemarkeerde, beschreven of digitale routes uitgezet. Maar natuurlijk zijn er ook gedetailleerde wandel- en fietskaarten te koop bij bijvoorbeeld de VVV Limburgwinkel in Gulpen en Epen. Met behulp daarvan kunt u uw eigen route bepalen. Kortom: fietsers en wandelaars kunnen in Gulpen hun hart ophalen.

In de omgeving van Gulpen-Wittem vindt u ook drie stiltegebieden: tussen Wijlre en Trintelen, tussen Geul en Gulp, en tussen Slenaken en Vaals. In deze natuurrijke gebieden kunt u (in stilte) komen wandelen, fietsen en recreëren. Door de stilte te bewaren, kan iedereen hier van rust genieten. Bovendien draagt het bij aan het voortbestaan van sommige diersoorten. 

Margraten

Op de weg van Maastricht (N278) naar Gulpen komt u langs de indrukwekkende Amerikaanse Begraafplaats Margraten, ofwel de ‘Netherlands American Cemetery and Memorial’. Dit is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de 8.000 overleden Amerikaanse soldaten die stierven bij de gevechten in Zuid-Limburg, het Ardennenoffensief en in het Roergebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats is dagelijks geopend. 

 

Boek hier uw verblijf >>>
Amerikaanse begraafplaats in Margraten
Boek uw hotelaccommodatie bij Dormio Hotel De Prins van Oranje

Verblijf bij Dormio Hotel De Prins van Oranje

Als u wat meer tijd hebt, is een dagje Gulpen en omgeving perfect te combineren met een bezoek aan het levendige Maastricht. Maak uw weekend of weekje Maastricht compleet met een overnachting bij Dormio Hotel De Prins van Oranje.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]