Wanneer wilt u op vakantie?

Wat is er te doen op Bonaire?

Bonaire is de ideale bestemming voor iedereen die wil genieten van rust, ruimte en zon. Maar de adembenemende natuur en bijzondere bezienswaardigheden met een roemrucht verleden zijn beslist ook de moeite van het bekijken waard. Onderstaand een selectie.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Bonaire National Marine Park

Bonaire National Marine Park

Bonaire National Marine Park of BNMP is het oudste zeereservaat ter wereld. Het omvat de zee rond Bonaire en Klein Bonaire van de hoogwaterlijn tot zestig meter diepte. Het park is in 1979 ingesteld en omvat 2600 hectare koraalrif, zeegras- en mangroves. Ook de lagune Lac Bay is onderdeel van het onderwaterpark.

Lac Bay, mooie witte koraalstranden

Lac Bay is een 8 km2 grote ondiepe lagune aan de zuidoostkant van Bonaire. De azuurblauw gekleurde binnenbaai wordt aan de noordelijke kant omzoomd door een uniek mangrovebos en aan de oostkant afgesloten door een koraaldam. De stranden in dit beschermde natuurgebied zijn er hagelwit. Het water is een paradijs voor windsurfers.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Lac Bay Bonaire met windsurfers

Washington Slagbaai National Park

Washington Slagbaai National Park is het oudste natuurpark op Bonaire in Caribisch Nederland. Het park bestaat sinds 1969 en is 5643 hectare groot. Het park ligt in het noordwesten van Bonaire. Het gebied bestaat uit zandduinen, strand, mangrove, saliña (zoutmeren en -inhammen van dood koraal) en bos. Washington Slagbaai National Park met zijn vele flamingo's en leguanen is een van de bekendste attracties van Bonaire.

Slavenhuisjes

De slavenhuisjes op Bonaire zijn wereldberoemd en uniek. Op de meeste plekken in de wereld zijn namelijk alle herinneringen uit de slaventijd zorgvuldig uitgewist. Op Bonaire herinneren ze nog aan het koloniale tijdperk van de West-Indische Compagnie (WIC). De slavenhuisje staan op de dijk die het Pekelmeer van de Caribische Zee scheidt.

Slavenhuisjes op Bonaire
Zoutmeren op Bonaire

De zoutmeren

De zoutmeren, dus ook het Pekelmeer, in het zuidwesten van Bonaire zijn een lust voor het oog. De weerkaatsing van het zonlicht in het voortdurend van zoutgehalte veranderende water zorgt voor een bepaalde hypnotiserende paarsachtige gloed. Samen met de hagelwitte aan de rand van het Pekelmeer, zorgt dit voor een surrealistisch buitenaards landschap!

 

Boek hier uw verblijf >>>

Fort Oranje

Fort Oranje is het oudste gebouw van Bonaire. Dit gebouw uit 1639 staat in het zuiden van Kralendijk, vlakbij de kust. Vlak nadat het fort door de Nederlanders werd gebouwd, was het een imposant bouwwerk dat van veraf al te zien was. Vanaf 1639 hielden vier krachtige Engelse kanonnen de wacht bij het fort. Deze kanonnen dateren uit de jaren 1808 - 1812.

Kralendijk Bonaire met Fort Oranje

Rincon, de oudste nederzetting

Rincon het oudste dorp van Bonaire, in 1527 gesticht door de toenmalige Spaanse kolonisten. Het is een fraai Caribisch dorp met diverse kerken, historische gebouwen en monumenten. Rincon ligt centraal op het eiland. Vanaf de heuvels van Rincon heb je zowel zicht op oostkant als de westkant van de Caribische Zee.

Willemstoren, de oudste vuurtoren van Bonaire

De Willemstoren in Kralendijk is de oudste vuurtoren van Bonaire. De toren uit 1838 heeft de vorm van een Dorische zuil en is vernoemd naar de toenmalige koning Willem I. De Willemstoren is nog altijd in gebruik. De lichten werken tegenwoordig volledig automatisch op zonnecellen. Het nabijgelegen vuurtorenwachtershuisje is inmiddels een ruïne.

 

Boek hier uw verblijf >>>
Willemstoren Bonaire

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een klein en onbewoond eiland voor de kust van Bonaire, recht voor de hoofdstad Kralendijk. Het eiland is onderdeel van Bonaire National Marine Park. Het rif rond Klein Het eiland staat bekend om het grote aantal zeepaardjes en ander zeeleven. Klein Bonaire is ook een nestplaats voor zeeschildpadden (met name de lederschildpad en de karetschildpad). Daarom is Klein Bonaire zeer populair als duikbestemming.

Duiken op Bonaire

Bonaire is een écht duikparadijs. Het is één van de drie beste duiklocaties ter wereld. Een ideale plek om te genieten van een buitengewoon spectaculair onderwaterleven. Bij Bonaire zijn de riffen van bijzonder goede kwaliteit. Kijk hier voor meer informatie over duiken op Bonaire.

 

Terug naar Dormio Bonaire Villlage Homepage >>>
Duiken op Bonaire

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]