Wanneer wilt u op vakantie?

Waarom Bonaire?

Een belangrijk pluspunt van de benedenwindse eilanden is hun ligging ten opzichte van de andere Caribische eilanden. De benedenwindse eilanden liggen buiten de orkaanroute. De belangrijkste economische sectoren zijn toerisme en zoutwinning. Bonaire staat bekend als een van ’s werelds mooiste onderwater reservaten en is daarmee zeer geliefd bij sportduikers. Bezoekers en bewoners genieten van het betrouwbare zonnige klimaat, de heldere warme oceaan met zijn ring van koraalriffen en de grote verscheidenheid aan kleurige vissen.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Nederlandse gemeente

Het eiland staat daarnaast bekend om zijn culinaire mogelijkheden (restaurants op Bonaire staan in de bekende duikmagazines altijd hoog aangeschreven). Sinds 2010 is Bonaire een soort van Nederlandse Gemeente (bijzonder openbaar lichaam) geworden, met vele daar aan verbonden voordelen. Zo is er een verbetertraject met miljoeneninvesteringen opgezet voor het onderwijs, volksgezondheid, sociale zekerheid, veiligheid e.d. 

 

Bonaire en Nederland

Bonaire heeft een eigen belastingstelsel, maar maakt volledig deel uit van het Nederlandse staatsbestel. Vanaf 1 januari 2011 is de Amerikaanse dollar de officiële munteenheid van Bonaire geworden. Het tijdsverschil tussen Nederland en Bonaire (vanuit Nederland gerekend) bedraagt -5 uur in de winter en -6 uur tijdens de zomertijd. Bonaire is met het vliegtuig goed te bereiken. Er vliegen dagelijks meerdere luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland, USA en Curaçao. De rechtstreekse vliegtijd vanuit Nederland bedraagt ongeveer 9,5 uur en de terugreis duurt zelfs iets korter.

 

Wat is er te doen op Bonaire? >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]