Wanneer wilt u op vakantie?

Bonaire: genieten in UNESCO-werelderfgoed

Op Dormio Resort Bonaire Village kunt u heerlijk genieten in een van onze ruime en comfortabele villa's of appartementen. Het ruime zwembad en de tropische tuin maken ons resort compleet. Vanaf Bonaire kunt u ook heel gemakkelijk en snel naar Curaçao vliegen waar u een van de prachtige UNESCO werelderfgoedgebieden kunt bewonderen; het historische deel van Willemstad, binnenstad en de haven.

 

Het UNESCO werelderfgoedverdag bestaat sinds 1972. Dit verdrag is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed, dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties. Landen die dit verdrag hebben ondertekend, hebben met elkaar afgesproken dat zij zich zullen inzetten voor identificatie, bescherming, behoud, het toegankelijk maken en het overdragen aan komende generaties van cultureel erfgoed binnen hun landgrenzen.

Bezoek Willemstad

In 1634 vestigden de Nederlanders een handelsnederzetting aan een mooie natuurlijke haven op het Caribische eiland Curaçao. In de daaropvolgende eeuwen ontwikkelde Willemstad zich constant. De moderne stad bestaat uit een aantal historische wijken waarvan de architectuur zowel de Europese stedenbouwkundige concepten als de Nederlandse, Spaanse en Portugese koloniale steden weerspiegelt.

Willemstad wordt vanwege de aanwezigheid van veel Hollandse architectuur vaak het 'Amsterdam van het westelijk halfrond' genoemd. De architectuur van veel bekende bouwwerken is echter grotendeels van Portugese oorsprong. Desondanks zijn het historisch deel van Willemstad, de binnenstad en de haven zeker de moeite waard om te bezoeken.

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]