Wanneer wilt u op vakantie?

De omgeving van Bonaire

Een azuurblauwe zee, hagelwitte zandstranden en tropische palmbomen. Veel bezoekers komen naar Bonaire om van de schitterende omgeving te genieten. Het Caribische eiland is een ultiem paradijs op aarde waar de zon bijna altijd schijnt. Dit tropische stukje Nederland is perfect voor zonaanbidders, duikers en snorkelaars. Tijdens uw verblijf in één van onze appartementen op Dormio Bonaire Village wilt u natuurlijk alles zien wat dit prachtige benedenwindse eiland te bieden heeft. De volgende stranden zijn zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie op het Caribische eiland.

De mooiste stranden van Bonaire

Klein Bonaire

Tijdens uw vakantie in Bonaire mag een bezoekje aan dit onbewoonde eiland - Klein Bonaire - niet ontbreken. Dit kleine eilandje ligt op  800 meter van de hoofdstad Kralendijk. Het is een beschermd natuurgebied waar u heerlijk kunt zwemmen en duiken. Klein Bonaire staat bekend om de hagelwitte zandstranden, de grote hoeveelheden zeepaardjes, het koraalrif, de gekleurde vissen en de zeeschildpadden.

Pink Beach

De Pink Beach dankt zijn naam aan zijn bijzondere dieproze kleur. Dit strand is erg geliefd om te zwemmen, snorkelen of duiken. Op dit zandstrand kunt u de hele dag heerlijk relaxen met uw gezin. De temperatuur van het zeewater is het hele jaar plusminus 27 graden Celsius.

1000 Steps Beach

Dit strand heeft een bijzondere naam.  De 1000 steps staan voor de trap die u omhoog moet om het strand te bereiken. Wees gerust; het zijn echt geen duizend treden, maar het is wel een behoorlijke trap. Toch is het strand deze klim meer dan waard. Door de heldere zee kunt  u de onderwaterwereld prachtig zien. Op het zandstrand kunt u lekker relaxen en genieten van de zon en een heerlijke picknick.

Lac Bay

Lac Bay is een kleine, rustige baai met ondiep water. De zee is prachtig blauw. Zeker voor surfers is dit strand een echte aanrader. Lac Bay is namelijk één van de beste surflocaties ter wereld.

Boka Slagbaai

De prachtige Boka Slagbaai is een klein strand in de noordwestelijke punt van Bonaire. Het is een schitterende locatie om te snorkelen en te duiken. De zee is hier namelijk kraakhelder. Daarnaast is de prachtige natuur geweldig om te aanschouwen. Het is een zand/steen strand waardoor het wat minder geschikt is voor zonaanbidders.

Bachelor Beach

Bachelor Beach ligt op korte afstand van Dormio Bonaire Village. Via een trap komt u op een smal stukje strand waar u heerlijk kunt genieten van de prachtige natuur. De zee is zeer geschikt om te zwemmen, te snorkelen en te duiken. Let wel dat het strand steeds smaller wordt bij vloed.

Playa Funchi

Playa Funchi is een prachtig strand. Er liggen veel kleine stenen, waardoor wij u adviseren om naar Playa Funchi waterschoenen mee te nemen. De meeste bezoekers van dit strand zijn meestal niet de echte zonaanbidders, maar vooral natuurliefhebbers. Er zitten namelijk zeer veel hagedissen en leguanen. Die zijn zeker de moeite waard om van dichtbij te bekijken.

Donkey Beach

Donkey Beach is een breed zandstrand dat zeer geliefd is bij de lokale bevolking. Het strand heeft een rotsachtige kustlijn. Het ligt ook vlakbij het vliegveld. Vanaf Donkey Beach kunt u prachtig vliegtuigen spotten.

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]