Wanneer wilt u op vakantie?

Duiken op Bonaire

Bent u duikliefhebber? Bij Dormio Bonaire Village kunt u genieten van uw overheerlijke duikvakantie. De accommodaties liggen nabij de uitstekende duiklocaties en mooie stranden. Dormio Bonaire Village beschikt over een eigen duikfaciliteit, Dive Factory.


Bonaire is een écht duikparadijs. Het is één van de drie beste duiklocaties ter wereld. Een ideale plek om te genieten van een buitengewoon spectaculair onderwaterleven. Bij Bonaire zijn de riffen van bijzonder goede kwaliteit

Het water rond Bonaire is kristalhelder. Dit is te danken aan de unieke ligging in de Caribische zee. In de wateren rond Bonaire zwemt er een grote diversiteit aan vissen. Volgens kenners zijn er meer dan 350 verschillende soorten in alle vormen, maten en kleurschakeringen waargenomen.


Bonaire is zuinig op haar natuurlijke paradijs. Al dat moois wordt goed beschermd.

De kust en de zee rondom Bonaire vormen samen het Bonaire Marine Park. Om te voorkomen dat sportduikers overal met hun handen aankomen is het dragen van duikhandschoenen op Bonaire verboden.


 
   
    
    

     
      

      .

Duiklocaties op Bonaire

Bonaire kent in totaal 86 duiklocaties, waaronder 51 kantduikplekken. Aan de westkust van Bonaire liggen 60 duiklocaties. U kunt ook duiklessen nemen in één van de vele duikscholen op het eiland. Duiken begint direct vanaf de kant. U loopt zo vanaf het strand het water in! Maar u kunt ook vanaf de boot duiken bij Bonaire. Dormio Bonaire Village is de perfecte uitvalsbasis voor de mooiste duiklocaties van het eiland.

Duikscholen op Bonaire

Op Bonaire heeft u ook zogenaamde 'drive thru fill stations'. Dat zijn een soort tankstations voor sportduikers. U komt aanrijden, u ruilt uw lege duikfles in voor een volle en u gaat weer naar de volgende duikspot.


 
   
    
    

     
      

      .Duiklocaties op Bonaire die u zeker niet mag missen!

Hilma Hooker

Hilma Hooker is een van de weinige wrakduiken op Bonaire. Langzaam ziet u de schim van het 70 meter lange vrachtschip opdoemen op een diepte van 10 tot 20 meter. Intussen is het uitgegroeid tot een van de populairste duikspots op het eiland. Het is het huis van veel kleine tropische vissen.

Zuidkust

Langs de zuidkust vindt u een prachtige diversiteit aan zachte koralen. Het is ideaal om een duik met dubbel rif uit te kiezen zoals: The Lake en Angel City. Op de zandbank tussen de 2 riffen ziet u regelmatig Eagle Ray’s liggen.

Duiksport Karpata

De duikspot Karpata is uniek, omdat u hier heel diep kunt duiken als u dat durft. Er is een meters hoge cliff onderwater, waarlangs u kunt afdalen. Langs de cliff groeien allerlei koralen.

Duiken bij de zoutpier

Er zwemmen vaak grotere vissen rondom de palen van de pier. Denk hierbij aan Tarpon. Bent u gek op onderwaterfotografie? Dan kunt u deze spot zeker niet overslaan.

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]