Steeds meer mensen kopen tweede woning

14 maart 2018 - Dormio Investments

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de aanschaf van een tweede woning. In tegenstelling tot vroeger, toen het bezit van een vakantiewoning was voorbehouden aan een selecte groep, is het kopen van een tweede woning de gewoonste zaak van de wereld. Exacte cijfers zijn er niet, maar naar schatting bezit zo’n één op de twintig Nederlandse gezinnen een vakantiewoning in binnen- of buitenland.

Nederland staat niet bovenaan als het gaat om het bezit van een tweede woning. In Noorwegen is het hebben van een vakantiewoning (Hytta) bijna gemeengoed. Maar liefst de helft van alle Noren heeft een tweede woning, met name in eigen land. Ook Engelsen bezitten graag een tweede woning. Zo’n één op de tien Engelsen heeft een vakantiewoning als belegging, voor eigen gebruik of een combinatie hiervan.

 

Zoektocht naar rendement

De zoektocht naar rendement - door de lage spaarrente - en de vergrijzing vergroten de populariteit van een tweede huis bij Nederlanders. Voor veel (potentiële) eigenaren is een tweede woning een aantrekkelijk alternatief voor banksparen. Ook buitenlands recreatief vastgoed wint aan populariteit. Dit komt mede door de gunstiger belastingregels in andere landen. Woningen in landen waarmee Nederland een belastingverdrag heeft worden lokaal, in het land zelf belast en niet in Nederland. Verschillende landen, waaronder Oostenrijk en Duitsland kennen geen of een aanzienlijk lagere heffing op vermogen dan in Nederland. (Bron: Second Home Beurs).

 

Ga naar de homepage voor ons complete aanbod luxe vakantiewoningen in onze resorts in diverse landen.

Steeds meer mensen kopen tweede woning

Ander nieuws