Positief nieuws vanuit de vastgoedmarkt: coronacrisis wakkert verkoop van vakantiewoningen aan

29 juli 2020 - Dormio Investments

Ook ten tijde van de coronacrisis ligt de markt voor recreatiewoningen niet stil. Sterker nog, de crisis zorgt voor een stijging in verkopen van vakantiewoningen in Nederland!

“Wij zien een explosieve groei in de vraag naar vakantiehuizen”, aldus Tom van Den Brink van Fairs Consult, dat Second Home Beurzen in Nederland en België organiseert. Volgens Van den Brink ziet het ernaar uit dat de markt dit jaar zal groeien, ondanks het moeilijke voorjaar.

Vooral vrijstaande en ruime recreatiewoningen in Friesland, Zeeland en Drenthe zijn hierbij in trek, zo schrijft het FD. Deze trend is ook zichtbaar in het buitenland, zoals in Frankrijk. Ook hier worden woningen die al enige tijd te koop stonden in rap tempo verkocht. Positief nieuws dus voor de recreatiemarkt!

Combinatie eigen gebruik en verhuur
Een andere trend vanuit de vastgoedmarkt in recreatiewoningen is de verschuiving naar eigen gebruik. Waar voorheen veel investeerders hun geld belegden in een vakantiewoning voor het aantrekkelijke rendement middels de verhuurinkomsten, willen veel mensen tegenwoordig ook zelf kunnen genieten van hun vakantiewoning. Veelal wordt daarom gekozen voor een combinatie tussen verhuur en eigen gebruik. De toenemende vraag naar vakanties in eigen land, door de huidige situatie, zorgt verder weer voor een positief impuls voor de rendementen. Dit geldt zowel in Nederland als in andere Europese landen. Uiteraard komt dit de huuropbrengsten, en dus de rendementen, weer ten goede. Een waardevaste investering in vastgoed en het aantrekkelijke rendement bij verhuur blijft dan ook een populaire formule.

Derk Goudberg, Head of Sales bij Dormio Investments, bevestigt deze populariteit: “Wij zien inderdaad dat mensen veelal kiezen voor de combinatie tussen eigen gebruik en verhuur van de vakantiewoning. Dit sluit ook aan bij de toenemende vraag naar luxere vakantiewoningen van hoge kwaliteit”.

Benieuwd naar de investeringsmogelijkheden in binnen- en buitenland bij Dormio? Bekijk hier ons uitgebreide aanbod aan vakantiewoningen op toeristische toplocaties.

Bron: Het Financieele Dagblad

Positief nieuws vanuit de vastgoedmarkt: coronacrisis wakkert verkoop van vakantiewoningen aan

Ander nieuws