Oostenrijk: zeer veelzijdig in alle seizoenen

7 februari 2018 - Dormio Investments

Steeds meer mensen kopen een vakantiehuis in Oostenrijk. In de winter kun je er skiën en in de zomer kun je genieten van een actieve bergvakantie. Een vakantiehuis in de Oostenrijkse Alpen is een slimme investering waarvan je het hele jaar door plezier hebt.

Door de lage spaarrente besluiten veel mensen hun geld te investeren in een vakantiewoning. Steeds vaker wordt er gekozen voor Oostenrijk. Het is de zesde toeristische bestemming in Europa en na Duitsland het meest geliefde vakantieland voor Nederlanders. Een eigen huis in Oostenrijk is ideaal voor een vakantie in alle seizoenen of voor de verhuur voor een mooi rendement.

 

Zomer

Naast het winterseizoen is het zomerseizoen in Oostenrijk in opkomst voor zomers sportieve activiteiten. Bovendien duurt het zomerseizoen steeds langer, doordat juni en september ook echte vakantiemaanden zijn geworden. Zo kan een vakantiehuis 20 tot 30 weken per jaar verhuurd worden, wat interessant is met het oog op rendement.

 

Rendement uit verhuur

U kunt uw tweede woning in Oostenrijk uiteraard zorgeloos laten verhuren en beheren door Dormio Holidays. Voor extra rendement kunt u kiezen voor de hypothecaire financiering van een deel van de aankoop. Oostenrijkse banken gaan tot 60% van de investering. Net als in Nederland is ook daar de hypotheekrente momenteel zeer laag.

Oostenrijk: zeer veelzijdig in alle seizoenen

Ander nieuws