Negatieve rente op spaarrekeningen

3 september 2020 - Dormio Investments

De rente bij de bank is al lange tijd historisch laag. Waar sparen vroeger erg aantrekkelijk was, levert spaargeld tegenwoordig nauwelijks iets op.

Vermogende klanten kunnen bij hun bank zelfs geconfronteerd worden met een negatieve spaarrente, waarbij ze moeten betalen om te mogen sparen. Nederlandse banken zoals Rabobank en ABN AMRO hanteren een negatieve rente voor vermogende mensen met meer dan 1 miljoen euro. ING hanteert deze negatieve rente nu zelfs vanaf 250.000 euro, wat betekent dat meer mensen hierdoor getroffen zullen worden. Zodra het saldo boven deze grens uitkomt moet er negatieve rente betaald worden.​

Beleid Europese Centrale Bank
Deze nadelige ontwikkeling voor vermogende mensen komt door het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze instantie is verantwoordelijk voor het monetaire beleid van de Europese Unie en bepaalt de hoogte van de rente. Zij geeft er de voorkeur aan dat mensen hun geld uitgeven en niet sparen omdat dit beter is voor de economie. Wegens verlaging van de Europese depositorente moeten Nederlandse banken hoge kosten betalen voor het stallen van spaartegoeden bij de ECB. De kosten worden vervolgens deels doorbelast aan de klanten van de banken.

Aantrekkelijk alternatief: investeren
Om aan een negatieve rente-aanslag te ontkomen overwegen sommigen het geld van de bank te halen, hun hypotheek af te lossen of het geld elders te beleggen. Voor een zorgeloze investering met aantrekkelijk rendement bent u bij Dormio Investments aan het juiste adres! Wij bieden interessante investeringsmogelijkheden in luxe vakantiewoningen op toeristische toplocaties in Europa. Wilt u ook investeren in recreatief vastgoed? Bekijk de investeringsmogelijkheden.


Bronnen:
Algemeen Dagblad
Consumentenbond
ING

Negatieve rente op spaarrekeningen

Ander nieuws