Mogelijk verbod op het kopen van huizen voor particuliere verhuur

9 februari 2021 - Dormio Investments

De Tweede Kamer wil het kopen van huizen voor de particuliere verhuur verbieden. Steeds meer koopwoningen worden namelijk opgekocht door beleggers om de panden hierna te verhuren. Er worden in de komende jaren veel woningen bijgebouwd, maar die staan er nog niet. De Tweede Kamer hoopt met dit verbod starters en gezinnen een eerlijke kans te geven om een koophuis te kunnen kopen.

Mogelijk verbod op particulier verhuren van woningen zonder vergunning
Een onderzoek van het Kadaster laat zien dat het aantal panden gekocht door particuliere verhuurders van 2% in 2009 is gestegen naar 6% in 2018. In veel grote (studenten)steden ligt dit percentage nog hoger. Hierdoor ontstaat het probleem van schaarste aan betaalbare koopwoningen. De particuliere beleggers vragen vervolgens hoge huurprijzen voor hun pand. Nu wil de Tweede Kamer investeerders dwarsbomen die huizen voor mensen ‘wegkapen’ en er zelf niet in gaan wonen. Gemeenteraden moeten straks een verbod kunnen invoeren om woningen zonder vergunning te verhuren in gebieden waarin dit speelt, vindt de voormalige coalitie. Zo’n ban zal dan gelden tot maximaal vier jaar na aankoop van het pand.

Investeren in recreatief vastgoed nóg aantrekkelijker
Wanneer dit verbod door de Kamer komt, wordt een investering in een eigen vakantiewoning nog aantrekkelijker. Door te beleggen via Dormio Investments kunt u zelf genieten van uw vakantiewoning en ontvangt u aantrekkelijk rendement afkomstig uit de verhuur. Wij bieden u luxe vakantiewoningen, -appartementen en chalets van projecten op verschillende toeristische toplocaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een tweede woning aan de Nederlandse kust of een strandappartement aan de Costa Blanca? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bron:
AD

Enkele resorts in beeld:

Mogelijk verbod op het kopen van huizen voor particuliere verhuur

Ander nieuws