Masterplan Nieuwvliet-Bad zorgt voor goede balans bebouwing, landschap en natuur

13 november 2020 - Dormio Investments

Onlangs heeft de gemeente Sluis aangekondigd te starten met de uitvoering van het Masterplan Nieuwvliet-Bad. Ons nieuwe Dormio Resort Nieuwvliet-Bad is één van de laatste projecten dat hier gebouwd mag worden. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op! Graag vertellen we meer over het Masterplan vanuit de Zeeuwse kustvisie.

Met de komst van het Masterplan wordt het gebied rondom Nieuwvliet-Bad geoptimaliseerd. Zo wordt de populaire badplaats nog aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers. Er is namelijk sprake van een concentratie van bestaande recreatieparken, enkele open polders en een toenemende verkeersintensiteit. Om een kwaliteitsslag te kunnen maken, was er behoefte aan een integrale toekomstvisie op de ontwikkeling van Nieuwvliet-Bad en daarmee aan dit Masterplan.

Samen sterk voor de Zeeuwse kust
Het doel is om Nieuwvliet-Bad te ontwikkelen tot een toekomstbestendige en aantrekkelijke groene badplaats met een kindvriendelijk karakter. Het Masterplan is gericht op het beschermen, versterken en beleven van de landschappelijke kwaliteiten rond Nieuwvliet-Bad. Er wordt ingezet op het openhouden van een aantal polders waardoor het gebied niet volledig bebouwd wordt. De Zeeuwse Kustvisie is opgesteld door Provincie Zeeland samen met de Zeeuwse Noordzeekustgemeenten, natuur- en milieuorganisaties, toeristische belangenorganisaties, ZLTO, Rijkswaterstaat en Waterschap Scheldestromen. Samen werken ze aan een veilig Zeeland met mooie stranden, waarin de natuur wordt beschermd, kan worden beleefd en de recreatiesector zich blijft verbeteren en vernieuwen. Hierdoor zullen steeds meer gasten naar de Zeeuwse kust trekken voor een vakantie in Nieuwvliet-Bad.

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad - duinen

Verschillende thema’s
De projecten van het Masterplan zijn verdeeld over drie thema’s:

  • Duinroute en duinpromenade
  • Dijkenlandschap
  • Krekenlandschap

Alle drie dragen ze bij aan de verbetering van de verkeerssituatie, opwaardering van het duingebied, verbetering van de overgang van het duingebied met de badplaats. Kortom, met dit plan zet de gemeente Sluis in op het creëren van een goede balans tussen bebouwing, landschap en natuur.

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad
Dormio Resort Nieuwvliet-Bad is één van de laatste projecten dat in de gemeente Sluis gebouwd mag worden. Een ware verrijking voor de populaire badplaats. De 124 vakantiewoningen op het resort bieden variatie op het reeds bestaande aanbod in de regio. Ze worden aangeboden in verschillende groottes en thema’s. Het uitgebreide aanbod vakantiewoningen biedt voldoende afwisseling voor een grote variatie aan gasten. Meer weten over dit project of bent u benieuwd naar de investeringsmogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bron: Gemeente Sluis

Masterplan Nieuwvliet-Bad zorgt voor goede balans bebouwing, landschap en natuur

Ander nieuws