Kamer akkoord met beperken van huurverhoging in de vrije sector

26 februari 2021 - Dormio Investments

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de wet die een beperking legt op de verhoging van huurprijzen in de vrije sector. De verhoging wordt beperkt tot de inflatie en maximaal 1%. Dit wetsvoorstel komt vanuit initiatiefnemer Henk Nijboer van de PvdA.

Nieuwe wet legt excessieve huurstijgingen aan banden
Kamerlid Nijboer laat weten blij te zijn met de wet die excessieve huurstijgingen wettelijk aan banden legt. Concreet houdt dit in dat er voor het eerst regels gaan gelden voor huurstijgingen van woningen van particuliere verhuurders. Het gaat hierbij om huurbedragen die hoger zijn dan €750 per maand, dat ongeveer een half miljoen huishoudens in Nederland betreft. Sommige huurders in de vrije sector kregen vorig jaar te maken met een stijging van meer dan 3,6% op de huur van hun woning. Vooral deze groep is direct geholpen met het wetsvoorstel. De wet geldt in eerste instantie voor de komende drie jaar, waarna een evaluatie zal volgen.

Ongewenste ontwikkeling voor beleggers
Als de Eerste Kamer akkoord gaat wordt verwacht dat de wet nog dit voorjaar van kracht zal worden. Dat is dan nog vóór de huurstijgingen die per 1 juli dit jaar ingaan. Voor beleggers is de regulering van de huurprijzen in de vrije sector een ongewenste ontwikkeling. Volgens Frank van Blokland van de IVBN (Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed) is het wetsvoorstel een klap in het gezicht voor beleggers die maatschappelijk pensioengeld willen investeren in de woningmarkt.

Een passend alternatief: investeren in recreatief vastgoed
Op zoek andere naar mogelijkheden om uw (spaar)geld of pensioen te beleggen? Of wilt u de negatieve rente aanslag voorkomen? Wij bieden beleggers een alternatief aan. Investeer in rendabel en waardevast recreatief vastgoed! Wanneer u investeert in recreatief vastgoed bij Dormio, kunt u niet alleen zelf genieten van uw tastbare bezit maar profiteert u tevens van aantrekkelijk rendement uit de verhuur! Naast dat Dormio Investments u volledig begeleidt bij het aankoopproces, verzorgt Dormio Resorts & Hotels, onze verhuurtak van de organisatie, op een professionele en zorgeloze wijze de verhuur en het beheer van uw trotse bezit.

Het aanbod van Dormio Investments bestaat altijd uit luxe vakantiewoningen, -appartementen en chalets van projecten op verschillende toeristische toplocaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Wilt u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bron: Vastgoedactueel.nl

Kamer akkoord met beperken van huurverhoging in de vrije sector

Ander nieuws