Green Key voor Dormio Resort Maastricht

26 juni 2019 -

Dormio Resort Maastricht mag in juli 2019 als eerste Dormio-resort een gouden Green Key certificaat in ontvangst nemen. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de vrijetijdssector. Dormio is blij met deze certificering en wil voor de andere resorts ook in aanmerking komen voor een Green Key keurmerk. De duurzame aanpak in de Dormio-resorts is al ver doorgevoerd, maar is nog niet altijd zichtbaar voor de gasten.

Gouden Green Key certificaat
De Green Key-certificering is gekoppeld aan de 'sustainable devolpment goals 2015-2030' van de Verenigde Naties. De eisenlijst voor de certificering is uitgebreid. Daarnaast wordt de Green Key voor een periode toegekend en is het zaak het groene fundament dat er nu is verder uit te bouwen om het keurmerk te behouden. Cees Santifort, resortmanager van Dormio Resort Maastricht, heeft zich sinds 2016 ingezet om het Green Key keurmerk te bemachtigen. "Het was niet zomaar geregeld. Duurzaamheid zit in de genen van Dormio, maar het is niet iets wat gasten meteen opvalt als ze ons resort bezoeken. De vakantiewoningen zijn gebouwd met duurzame materialen. Hierdoor zijn ze behaaglijk warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Daarnaast werken wij samen met een gecertificeerd bedrijf voor de linnenwas en met lokale ondernemers voor regionale specialiteiten. We nemen graag onze verantwoordelijkheid voor het zorgvuldig omgaan met onze planeet en dragen zo een steentje bij aan het milieu", aldus Cees Santifort. 


Absolute toplocatie
Dormio Resort Maastricht is het nieuwste en meest luxueuze vakantiepark van Limburg. Op slechts tien fietsminuten van het beroemde Vrijthof in Maastricht genieten gasten van luxe en comfort in een bosrijke omgeving. De vakantievilla's zijn onderaan de Dousberg gelegen, omringd door een prachtig groen en heuvelachtig gebied met volop rust en ruimte. Het is de plek waar beleven en genieten centraal staan met een ode aan het bourgondische leven van Zuid-Limburg.  

Onbezorgd leven

Dormio staat voor onbezorgd leven. Dat is de filosofie van Dormio, het bedrijf dat luxe vakantieresorts ontwikkelt, bouwt, verkoopt en verhuurt. Het doel is om iedereen onbezorgd te laten genieten van zijn vakantiewoning. Dat gaat prima samen met een duurzame aanpak. 


In de juli editie van het magazine Villa d'Arte verschijnt een artikel over de Green Key-certificering voor Dormio Resort Maastricht. 

Green Key voor Dormio Resort Maastricht

Ander nieuws