Duitsland al 10 jaar op rij populairste buitenlandse bestemming

24 januari 2018 - Dormio Investments

Duitsland is al voor het tiende jaar op rij de populairste buitenlandse vakantiebestemming van Nederlanders. De diversiteit in landschappen en cultuur, bijzondere tradities, bruisende steden en de culinaire klassiekers maken dat steeds meer Nederlanders op vakantie gaan in Duitsland.

Met opnieuw een nummer-1 positie in de Top-10 buitenlandse vakantiebestemmingen van het NBTC-NIPO is Duitsland voor de tiende keer op rij het favoriete buitenlandse vakantieland van Nederlanders. De laatste cijfers: 3,52 miljoen vakanties in 2016 van Nederlanders in Duitsland.

 

Toename aantal overnachtingen

De afgelopen tien jaar groeide het aantal overnachtingen van Nederlanders in Duitsland met maar liefst 20%. Die populariteit heeft onder andere te maken met het feit dat Duitsland voor Nederlanders makkelijk te bereiken is, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft, en omdat het zich - naast de populaire stedentrips - ook uitstekend leent voor langere vakanties. Uit de cijfers van het NBTC-NIPO blijkt dat 44% van de Nederlanders langer dan zes dagen in Duitsland op vakantie gaat. Het Duits Verkeersbureau verwacht verder dat de reislust naar Duitsland blijft groeien en daarmee vakantieland nr.1 voor Nederlanders blijft

 

Eifel

Stedentrips zijn populair, maar veel meer nog reizen veel Nederlanders naar Duitsland om te wandelen, fietsen, klimmen en kajakken. Duitsland heeft dan ook prachtige natuurgebieden zoals de Eifel, het Zwarte Woud, de Harz en Sauerland.

 

Tweede huis

De Eifel is daarbij een zeer populair gebied voor de aanschaf van een tweede huis. Mensen die een tweede huis in de Eifel kopen, doen dit vaak vanwege de omgeving en de rust. Maar zeker ook omdat het Eifelgebied vanuit Nederland snel en makkelijk te bereiken is.

 

Buitenkans

Heeft u ook interesse in een zorgeloze investering op een toeristische toplocatie? Wij kunnen u nu een echte buitenkans aanbieden in het beste resort van Duitsland: Resort Eifeler Tor in Heimbach. Nieuwsgierig geworden naar deze unieke buitenkans? Neem vandaag nog contact met ons op!

Duitsland al 10 jaar op rij populairste buitenlandse bestemming

Ander nieuws