De Alpen: het ideale zomerverblijf

14 mei 2018 - Dormio Investments

Als u aan de Alpen denkt, dan denkt u waarschijnlijk niet meteen aan een zonvakantie, maar eerder aan witte pistes, indrukwekkende gletsjers, sportieve skileraren en schattige bergdorpjes. Dat beeld hoeft u niet los te laten. Maar naast de vele wintersportmogelijkheden bieden de veelzijdige Alpen u ook elk jaar een zomer vol zon, natuur en avontuur!

Stelt u zich eens voor: u opent uw raam, u ademt de frisse berglucht in en begint de dag goed met uitzicht over de diepgroene heuvels, sneeuwwitte bergtoppen en een strakblauwe lucht. In de Alpen ligt de gemiddelde zomertemperatuur rond de 24 à 25 graden. Ideaal om van de zon te genieten, te hiken tussen de groene heuvels en felgekleurde bloemen en te genieten van uitdagende zomerse activiteiten. De perfecte zomertemperatuur in de bergdorpjes is vooral te danken aan het hoogteverschil van 3600 meter. In de lagere gebieden is het zomers warm, maar bovenop de gletsjers zijn er, ook in de zomer, verschillende pistes te vinden waarop u dan kunt skiën.

 

Veelzijdigheid

Wandelen, mountainbiken, raften, wielrennen, paragliden, kanoën, helikoptervluchten, karten, paardrijden; in de zomer is het activiteitenaanbod in de Alpen enorm. En daarna kunt u lekker ontspannen in de zon bij 25 graden aan een bergmeer. Naast alle avontuurlijke activiteiten en overweldigende natuur zijn de vele bergdorpjes zeker een bezoekje waard. Vaak vindt u er leuke musea, interessante oude ambachten en heerlijk lokale gerechten. De diversiteit aan landschappen, de ideale temperaturen en de goede bereikbaarheid per auto, trein en vliegtuig maken de Alpen tot het ideale zomerverblijf.

 

Wilt u investeren in een vakantiewoning in de Alpen?

Kijk dan op: