Bezit tweede woning wordt bemoeilijkt door gemeentelijke maatregelen

22 oktober 2020 - Dormio Investments

Op de particuliere vastgoedmarkt is er steeds vaker sprake van een gemeentelijke verhuurdersvergunning. Dit houdt in dat er eerst een vergunning nodig is bij kamerverhuur, verhuur van kleine appartementen en verhuur via bemiddelingsbedrijven. Ook wordt zelfbewoningsplicht in steeds meer gemeenten de norm.

In Groningen is de verhuurdersvergunning al sinds 2019 van kracht en in Den Haag geldt sinds juni 2020 in een aantal verschillende wijken zelfs een verbod op verkamering. Onlangs heeft Rotterdam aangekondigd een actieplan voor de particuliere woningverhuurmarkt op te gaan stellen om onder de maat presterende verhuurders aan te pakken en de druk op woningnood te verlagen.

Door deze gemeentelijke verhuurdersvergunning en de zelfbewoningsplicht wordt het hebben van een tweede woning voor de verhuur bemoeilijkt. Gelukkig zijn deze maatregelen niet van toepassing op recreatiewoningen. Derhalve bieden wij u graag een interessant alternatief: investeer nu in een luxe vakantiewoning en ontvang een aantrekkelijk rendement op uw investering!

Beleggen in recreatief vastgoed als alternatief
Dormio Investments biedt u een interessant alternatief voor beleggen in aandelen of traditioneel vastgoed. Met een investering in een vakantiewoning kunt u zelf genieten van uw bezit, maar profiteert u tegelijkertijd van aantrekkelijk rendement middels de maandelijkse huurbetaling. Voor een extra voordelige belegging in het buitenland investeert u nog voor 2021 en voorkomt u de verhoogde vermogensrendementsheffing.

Uw eigen vakantiewoning via Dormio Investments
Het aanbod van Dormio Investments bestaat uit luxe vakantiewoningen, -appartementen en chalets van projecten op verschillende toeristische toplocaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Genieten van een tweede woning aan de Nederlandse kust, uw eigen vakantieappartement in de Franse Alpen of een strandappartement aan de Costa Blanca? Met een investering in een vakantiewoning kunnen wij u een aantrekkelijk rendement op uw investering bieden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bronnen:
AD
Volkskrant

 

Bezit tweede woning wordt bemoeilijkt door gemeentelijke maatregelen

Ander nieuws