Zomer in Obertraun

Obertraun is in de zomer een waar paradijs voor de buitensporter. Een greep uit de zomeractiviteiten in en rondom Obertraun: vissen, Duiken, Fietsen, (Berg)wandelen, Beachvolleybal, Boogschieten, Kajakken, Handgliden, Paragliden, Parachutespringen, Canyoning, Kegelen, Klimmen, Minigolfen, Mountainbiken, Raften, Paardrijden, Roeien, Zwemmen, Tennissen, Harlopen, Nordic walking en (Meerdaagse) survival en huttentochten. Daarnaast is de regio Salzkammergut jaarlijks gastheer van grote internationale evenementen.

Sportwedstrijden

In mei is de Internationalen Sparkassen Hallstättersee Rundlauf, een halve marathon rondom de Hallstättersee wen in juli is de Salzkammergut MTB trophy mountainbike marathon met 4000 deelnemers uit 30 landen. In augustus heeft Obertraun de Dachstein Extreme, extreme sporten in de bergen, bestaande uit vier disciplines (paragliden, hardlopen, zwemmen en fietsen) met een team van vier atleten.

Spectaculair uitkijkplatform 'Vijf Vingers'

Het 'Vijf Vingers'-uitkijkplatform geeft een adrenalinerush op het hoogste niveau. Dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen en reikt uit als een hand op 400 m hoogte boven de afgrond. Elke vinger heeft zijn eigen snufje. Bij vinger één kunt u een foto van uzelf nemen in een barokke fotolijst, de tweede vinger heeft een glazen vloer zodat je een prachtige inkijk hebt in de gapende koof onder je, de derde staat heeft een iets andere vorm en staat symbool voor de 'vrijheid die de bergen bieden', bij nummer vier is er een gat in de vloer waardoor je naar beneden kan kijken en in vinger vijf kan je gratis door een telescoop turen. ‘s Nachts is het geheel fabelachtig verlicht. Maar het is niet alleen het uitkijkplatform, het is ook de route die veel te bieden heeft. De rit met de kabelbaan naar het bergstation is een belevenis op zich.

Neem contact met ons op voor meer informatie »

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]