Obertraun in UNESCO-werelderfgoedgebied

Salzkammergut

Het bijzondere cultuurlandschap Salzkammergut in de deelstaat Oberösterreich ligt op ongeveer een uur rijden, ten oosten van Salzburg. Met recht een bijzonder stukje Oostenrijk, want in 1997 is dit gebied toegevoegd aan de Werelferfgoedlijst van UNESCO samen met Hallstatt en Dachstein. Een gebied rijk aan kraakheldere meren waarin de reflectie van de omringende bergen een adembenemend tafereel vormt. Het ‘zoute’ verleden van de streek heeft tot op de dag van vandaag haar sporen nagelaten. De winning van het ‘witte goud’, oftewel zout, in de regio Salzburg, heeft de stad Salzburg enorme welvaart opgeleverd. Veel kerken en paleizen danken hun bestaan aan de opbrengsten van de grote mijn van Hallein. Een bezoek aan het indrukwekkende Salzbergwerk Dürnberg is dan ook zeker de moeite waard. Het is één van de oudste zoutmijnen in Europa en is nog steeds in werking.

Prachtig uitzicht

Er zijn talloze wandelroutes naar de top van de berg de Krippenstein waar u vanaf het 5 Fingers panoramaplatform (2108 meter) een adembenemend uitzicht heeft op Obertraun, Hallstatt en omgeving. Het is ook mogelijk met de Dachstein-Krippensteinbahn, een ruime panorama gondel, naar boven te gaan en zonder al te veel inspanning de betoverende omgeving in u op te nemen.

Legendarische grotten

Obertraun is weliswaar klein van omvang, maar groots in bekendheid vanwege de Koppenbrüllerhöhle en de bijzondere Mammuthöhle; deze behoort namelijk tot de grootste en diepste grotten ter wereld. Daarnaast is er ook nog de Rieseneishöhle, een reusachtige ijsgrot waar spectaculaire concerten en lichtshows gegeven worden.

Hallstatt

Vanuit Obertraun is een bootverbinding over de prachtige Hallstättersee naar de zuidwest oever van het meer waar het pittoreske en romantische dorpje Hallstatt ligt.Het dorpje heeft ruim 900 inwoners en de authentieke houten huizen zijn tegen de berg aan gebouwd. Een deel van de huizen in het dorp is zelfs nog op palen in het meer gebouwd. Tot het einde van de 19e eeuw was het dorpje alleen via het water bereikbaar. De zout- en ijzerwinning in de achterliggende bergen bracht het dorpje ontwikkeling en welvaart. Een zeer geliefd toeristenoord!Neem contact met ons op voor meer informatie »

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]