Maastricht en omgeving

Maastricht is een zeer populaire bestemming voor mensen die graag een dagje winkelen of er lekker even een weekendje of weekje op uit gaan. Dat is logisch, want de stad heeft schitterende historische panden, grootse pleinen en gezellige terrassen. Alles wat deze stad aantrekkelijk maakt ligt op loopafstand van elkaar, kriskras door de knusse autovrije straatjes. De omgeving van Maastricht is voor wandelaars en fietsers een zeer aantrekkelijk stukje Nederland. Het glooiende landschap vormt het decor voor een heerlijke dag in de mooie natuur.

 

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Evenementenstad Maastricht

Het evenementenjaar begint in Maastricht met carnaval. In het voorjaar stroomt kunstminnend Europa naar Maastricht voor The European Fine Art Fair (TEFAF) en het bijbehorende festival ‘During TEFAF’. In april gaat menig wielerhart sneller kloppen als het internationale wielerpeloton tijdens de Amstel Gold Race over de Limburgse heuvels raast. Tijdens de Maastrichtse ‘Cultuurzomer’ zijn er de traditionele zomeravondconcerten van André Rieu op het Vrijthof. In augustus zijn er de ‘Ridderronde’ en het welbekende ‘Preuvenemint’. In het najaar is het culinair genieten bij Chateau Maastricht. En ‘Magisch Maastricht’ biedt elk jaar in december een prachtig winterwonderland.

Rijksmonumenten

Maastricht heeft sinds 1982 een door het Rijk beschermd stadsgezicht en telt maar liefst 1677 rijksmonumenten. U vindt er onder andere het Vrijthof, de Helpoort, het Bonnefantenmuseum, de St. Servaasbasiliek, Fort St. Pieter, het schitterende Stadspark en vijftien kastelen en landhuizen.

De omgeving van Maastricht

De omgeving van Maastricht is voor wandelaars en fietsers misschien wel het mooiste stukje Nederland. Het glooiende landschap vormt het decor voor een heerlijke dag in de mooie natuur. Vlak over de grens liggen de prachtige steden Luik in België, met meer dan 25 musea, en Aken in Duitsland met zijn schitterende kathedraal.

 

Contact met Dormio Investments >>>

Golfen bij de buren

Direct naast Dormio Resort Maastricht ligt International Golf Maastricht, een prachtig en groot golfcomplex met 27 holes midden in de natuur. De 18-holes tellende ‘Championship Course’ is glooiend verweven in het Maaslandschap met brede fairways en uitdagende greens. De ‘Executive Course’ kent 9-holes (Par 30), een uitdagende lay-out en is een waar genot voor beginnende én gevorderde golfers. Bij International Golf Maastricht speelt u altijd op internationaal niveau. Bij vijf holes slaat u af in België!

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]