Sneeuwzekere skigebieden in en rond Vallorcine

Vallorcine maakt deel uit van skigebied Chamonix-Mont Blanc, een verzameling van verschillende skigebieden. Kinderen kunnen er leren skiën, schaatsen of sleetje rijden. Zelf kunt u (freestyle) skiën, snowboarden of langlaufen. Hebt u zin in avontuur? Ga dan eens met een gids ijsklimmen op bevroren rivieren en watervallen. Of laat u eens buiten de gebaande paden voorttrekken door honden of paarden. Alles kan!

Skigebied Balme

Vanuit Vallorcine met de skilift voor de deur (maar ook vanuit Le Tour) bereikt u wijde rustige hellingen die uitkijken over de hele vallei van Chamonix. Aan de kant van Vallorcine geniet u van door bomen omzoomde pistes. De 19 skipistes, waarvan 11 blauwe en 8 rode, leiden u door bergweiden en bossen met prachtige uitzicht op de Mont Blanc, de Zwitserse Alpen en de Emosson dam. Met een fraaie afdaling komt u weer uit in Vallorcine op korte loopafstand van Dormio Resort Les Portes Du Mont Blanc.

Neem contact met ons op voor meer informatie >>
Skiën tijdens uw verblijf in uw vakantiewoning
Skigebied Les Houches in Vallorcine

Skigebied Les Houches

Op 40 minuten afstand van Dormio Resort Les Portes Du Mont Blanc vindt u het skigebied Les Houches. De variatie aan verschillende pistes maakt dit schilderachtige skigebied voor iedereen geweldig. Regelmatig zijn er sfeervolle fakkelafdalingen. Er ligt 55 km skipiste, kronkelend door de bossen met 4 zwarte pistes, 13 rode, 8 blauwe en 2 groene pistes. Het skigebied Skigebied Planards Net buiten het centrum van Chamonix is een groot skigebied met onder andere een lange blauwe piste en een rode piste waar internationale wedstrijden plaatsvinden. Leuk voor jong en oud is de Luge Alpine Coaster, een achtbaan van 1.300 m lang.

Skigebied La Poya

Gelegen in het dorpje Le Buet op 5 minuten afstand van het resort, is dit skigebied ideaal voor kinderen en beginners, maar ook voor langlaufers. Er zijn 8 km bewegwijzerde cross-countrypaden, inclusief één track voor beginners. Voetgangers kunnen met sneeuwschoenen wandelen op de paden naast de langlaufsporen.

Vraag een gratis brochure aan >>
Skiën bij Dormio Resort Les Portes Du Mont Blanc
Skigebied Brévent-Flégère in Vallorcine

Skigebied Brévent-Flégère

Hier kunt u met prachtig uitzicht op de Mont Blanc op elk niveau skiën. De ware attracties van deze pistes onder de Aiguilles Rouges zijn de vele off-pistemogelijkheden. Ervaren freeriders grijpen hun kans op de meer dan vier uur durende tocht door de Vallée Blanche. Aan de zijde van Flégère breekt u uw persoonlijke record op de nieuwe snelheidspiste van 500 m lang met 150 m hoogteverlies. Vanaf het resort kunt u dit skigebied zowel met de auto als met de trein in 30 minuten bereiken.

Skigebied Grands Montets

Op slechts 20 minuten rijden vanaf het resort kunt u in dit beroemde gebied skiën met grote hoogteverschillen. De pittige pistes zijn verspreid over drie hellingen: de gletsjer van Argentière, Lognan en de Pendant. Er zijn vooral rode en zwarte pistes en in het Lognan skigebied is een freestyle sneeuwpark en een baan voor snowboardercross. 

Meer informatie ontvangen >>
Skiën in de Franse Alpen

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]