De omgeving van Flaine

De Mont Blanc

Een beklimming van de 4.810 meter hoge Mont Blanc is voor veel alpinisten dé ultieme uitdaging. De twee- of driedaagse zware gletsjerbeklimming op de hoogste berg van de Alpen is enkel geschikt voor uitstekend getrainde bergwandelaars met gletsjerervaring, onder begeleiding van een gids. Bent u minder getraind, maar wilt u wel de Mont Blanc van dichtbij zien? U kunt vanaf Chamonix een gondel nemen naar Plan de l’Aiguille. Daarna stapt u over naar een andere gondel, die u naar de top van de Aiguille du Midi brengt op 3.842 meter hoogte. Er zijn diverse uitzichtplekken, maar met nog één korte lift bereikt u het hoogste punt met het beste uitzicht over Italië, Zwitserland en Frankrijk.

Mer de Glace en Montenvers Trein

De beroemde tandradbaan Montenvers brengt u op comfortabele wijze van Chamonix naar de schitterende ijszee Mer de Glace op 1.913 meter hoogte. Hier heeft u prachtig uitzicht over de grootste gletsjer van Frankrijk. Deze 7 kilometer lange gletsjer ligt aan de noordzijde van de Mont Blanc en is gemiddeld zo’n 200 meter diep en beweegt 120 meter per jaar. Dit is uiteraard ook een formidabele plek voor hiking liefhebbers.

Gezellig Samoëns

Het historisch centrum van het mooie Samoëns heeft leuke winkeltjes, restaurants en bars. De nieuwe en snelle Chariande Express stoeltjeslift brengt u in 7 minuten naar de top van de Tête de Saix, de centrale piek van het Grand Massif gebied.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie »

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]