Omgeving van Nieuwvliet-Bad

Nieuwvliet-Bad is een levendige badplaats in de Zeeuwse polders aan de rand van de duinen van de Noordzee. Deze badplaats is vanwege de kindvriendelijke stranden een zeer populaire vakantiebestemming voor onder andere gezinnen. In dit gedeelte van Nieuwvliet bevindt zich Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, op een loopafstand van de duinen en de breedste stranden van Zeeuws-Vlaanderen met de meeste zonuren van Nederland. Een populaire vakantiebestemming die het hele jaar door veel bezoekers trekt!

 

Schoonste stranden van Nederland in Nieuwvliet-Bad

Zeeuws-Vlaanderen biedt maar liefst 17 kilometer aan prachtige stranden. Kenmerkend voor deze stranden zijn de wapperende blauwe vlaggen. Dit internationale strandkeurmerk staat garant voor een schoon en veilig strand. De stranden in Zeeuws-Vlaanderen zijn meerdere malen uitgeroepen tot de schoonste stranden van Nederland.

 

Afwisselende natuurgebieden

Vanuit Dormio Resort Nieuwvliet-Bad trekt u eenvoudig de uitgestrekte en afwisselende natuur in. Het resort grenst aan twee indrukwekkende natuurgebieden: de Verdronken Zwarte Polder en Het Zwin.

 

Verdronken Zwarte Polder

De Verdronken Zwarte Polder is ontstaan in 1802 toen de Zwarte Polder overstroomde. Het land is daarna nooit meer helemaal ingepolderd. Daardoor heeft het zich in de afgelopen twee eeuwen kunnen ontwikkelen tot een bijzonder natuurgebied van 55 hectare groot. Dit afwisselende gebied, bestaande uit slikken, schorren en duinen, is een leefgebied voor veel kust- en weidevogels en maar liefst 200 wilde plantensoorten. Naast bekende schorplanten als lamsoor, zulte en zeekraal, groeien er zeldzame planten als het laksteeltje en duizendguldenkruid. Zangvogels die hier broeden zijn de nachtegaal en roodborsttappuit. Het hele jaar door graast er een kudde Drentse heideschapen op het oostelijk schor.

 

Het Zwin

Het Zwin is een beschermd natuurgebied op de Nederlands-Belgische grens en wordt ook wel de ‘internationale luchthaven voor vogels’ genoemd. Het is een zogenaamd intergetijdengebied doordat het gebied tweemaal per dag volloopt met zeewater. Het resultaat is een bijzondere plantenrijkdom wat Het Zwin tot een paradijs voor vogels maakt, als broedgebied en als tussenstop voor trekvogels.

 

Meer activiteiten in de omgeving >>>

 

 

 

 

Historische steden en activiteiten in de omgeving

Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om haar gemoedelijke en gastvrije karakter. Door de ligging tegen België heeft de streek een Bourgondisch karakter. U kunt bijvoorbeeld in de directe omgeving gezellig shoppen in vestingstad Sluis, mosselen eten in mosselstad Philippine of culinair genieten in één van de sterrenrestaurants.

 

Historisch Sluis

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad ligt in de gemeente Sluis. In het historische centrum van vestingstad Sluis bevindt zich het enige Nederlandse belfort. Deze Vlaamse klokkentoren is een echte blikvanger. Sluis heeft een rijke geschiedenis, terug te zien in de vestingwallen en oude stadspoorten. Het stadje heeft daarnaast veel winkels, restaurants, cafés en in de zomermaanden gezellige avondmarkten.

 

Havenstad Terneuzen

Havenstad Terneuzen is de stad van ‘spookschip’ De Vliegende Hollander, mosselen en zeeschepen op de Westerschelde. Terneuzen is een stoere havenstad die bol staat van de historie, maar die ook veel vertier biedt: van shoppen tot een avondje genieten van jazzmuziek en van skiën in een overdekte skihal tot cultuur snuiven in het oude centrum.

 

Meer activiteiten in de omgeving >>>

Historische Belgische steden

Vlak over de grens in België liggen prachtige (historische) steden die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn.

  • Gent is een echte belevenis met een prachtig oud centrum, toprestaurants en een bruisend nachtleven. Eyecatcher in de stad is de zeer klassiek ogende burcht Gravensteen.
  • Brugge staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een stad waar de tijd heeft stilgestaan. Het stadscentrum heeft vele middeleeuwse kronkelende kasseistraatjes, gezellige terrassen en kanaaltjes die zich prima lenen voor een romantische boottocht.
  • Knokke, net over de grens bij Zeeuws-Vlaanderen, is één van de bekendste Belgische badplaatsen. De stad grenst aan natuurpark Het Zwin. Knokke wordt vanwege de vele (mode)winkels, kunstgalerijen en restaurants ook wel 'Petit Paris' genoemd.

 

Vraag uw gratis brochure aan >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]