Omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Dormio Resort Eifeler Tor is gelegen in één van de meest populaire vakantiestreken van Duitsland: de prachtige Eifel. Nationaal Park Eifel is een waar paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers! Deze streek is zo mooi en groen, dat u zich in een andere wereld waant. Het heuvelachtige natuurgebied met uitgestrekte bossen heeft een wonderschoon flora en fauna. Vanuit het resort heeft u een prachtig uitzicht over de kronkelende beekjes en grote meren, zoals de Rursee, wat men het mooiste meer van Duitsland noemt. In de omgeving zijn genoeg activiteiten te beleven voor jong en oud!

 

Neem contact met ons op >>>
Omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor
Nationaal Park Eifel

Nationaal Park Eifel

Nationaal Park Eifel is een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van ongeveer 110 vierkante kilometer. Het is daarmee een fantastische plek voor natuurliefhebbers. U kunt kiezen uit fantastische wandelroutes door de beuken- en eikenbossen in Nationaal Park Eifel, de hoogveenvlakken van het Natuurpark Hoge Venen, de zandsteenrotsen van de Teufelsschlucht of het wild gespleten rotslandschap van de Fersweiler Plateaus. In het VulkanBike Trailpark kunt u als MTB-liefhebber uw hart ophalen. Of u nu een ervaren MTB’er bent of een beginner, hier vindt u diverse routes. Voor meer informatie over de meest populaire wandel-, fiets- of mountainbiketochten in deze regio, kunt u terecht bij het lokale VVV-kantoor van Rureifel Tourismus op Dormio Resort Eifeler Tor.

Bezoek het pittoreske Heimbach

Dormio Resort Eifeler Tor bevindt zich in Heimbach. Deze pittoreske stad is zeker het bezoeken waard! Zo kunt u hier bijvoorbeeld de Abdij Mariawald bewonderen en in de abdij een heerlijk trappistenbiertje proeven. Of bezoek de eeuwenoude Burcht Hengebach op een schilderachtige locatie: een 33 meter hoge leistenen rots langs de rivier de Rur. De burcht hoort bij de oudste burchten van de Eifel en is gebouwd rond het jaar 1000. Ook vindt u in Heimbach een in Jugendstil gebouwde elektriciteitscentrale, ook wel Kraftwerk Heimbach genoemd. Begin 20e eeuw was dit de grootse waterkrachtcentrale van Europa. De centrale is vandaag de dag nog steeds in gebruik en te bezichtigen tijdens een rondleiding.

 

Bekijk ons aanbod >>>
Abdij Mariawald Heimbach
Eifelstadje Monschau

Het idyllische Eifelstadje Monschau

De kleine Duitse stad Monschau ligt aan de rand van de Eifel en de Belgische Ardennen. In het historische centrum van Monschau is in de afgelopen 200 jaar weinig veranderd; u ziet overal om u heen prachtige vakwerkhuizen met indrukwekkende gevels. Langs de rivier de Rur, in het centrum, staat een rij prachtige 17de-eeuwse vakwerkhuizen, de Rur Partie. Door het pittoreske oude centrum en de ligging tussen de groene heuvels bij Nationaal Park de Eifel en de Belgische Ardennen is Monschau zeker een bezoek waard!

Centrale ligging in de omgeving van de Eifel

Door de centrale ligging van Dormio Resort Eifeler Tor bezoekt u tijdens een verblijf op het resort eenvoudig de steden Aken en Maastricht. In deze steden zijn leuke en interessante tentoonstellingen en musea te ontdekken. Maar ook de op drie na grootste stad van Duitsland, Keulen, ligt op slechts één uur rijden van Dormio Resort Eifeler Tor. De stad bestaat al meer dan 2.000 jaar en is beroemd om zijn rijke geschiedenis. Kortom, in de Duitse Eifel valt genoeg te beleven!

 

Neem vrijblijvend contact op!
Keulen

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]