Omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor

De Eifel is een fantastische plek voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, zeilers, kanovaarders en waterfietsers. Het ligt nabij het Eifelstadje Heimbach, direct aan het Nationalpark Eifel. Een streek zo mooi en zo groen, dat u zich in een andere wereld waant. Met donkere bossen en prachtige wandelgebieden. Flinke rotsformaties en bergen. Kronkelige beekjes en grote meren, zoals de direct naast het resort gelegen Rursee, wat men het mooiste meer van Duitsland noemt.

 

Neem contact met ons op >>>

Cultuur en smaak

Voor mensen die van lekker en veel eten houden is Duitsland een klein walhalla. Een royaal hoofdgerecht is bovendien een stuk goedkoper dan in Nederland. Dat geldt ook voor een wijn of bier op het terras. En terrasjes vindt u genoeg in pittoreske plaatsjes als Heimbach, Nideggen en Monschau en ook in Dom- en winkelstad Aken op 45 km of historische winkelstad Keulen op 68 km afstand. In deze steden zijn ook leuke en interessante tentoonstellingen en musea te ontdekken.

Leuk voor kinderen

Lekker naar een van de vele strandjes aan de Rursee, kanovaren op de Rur, fietsen op een van de kindvriendelijke fietsroutes, zeilen op de Rursee, op pad met een Ranger, klimmen en klauteren in het activiteitenpark, te veel om op te noemen. Wat verder weg: een dagje Phantasialand ligt binnen handbereik (op zo’n 45 km) vanaf Dormio Resort Eifeler Tor. En voor kleine dierenliefhebbers is het Wildgehege Hellenthal (op 25 km) erg indrukwekkend. Hier zijn het hele jaar door wilde diersoorten zoals edelherten, damherten, vossen, lynxen en beren te zien. Ook is er een spannende vogelshow.

 

Neem contact met ons op >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]