Beleef vele activiteiten in de Duitse Eifel

In de omgeving van Dormio Resort Eifeler Tor is genoeg te doen. Zowel voor jong als oud valt er genoeg te beleven tijdens een ontspannende of actieve vakantie in de Eifel. Hierdoor is de omgeving populair onder een brede doelgroep. Ook op het resort is genoeg te beleven door het uitgebreide aanbod aan faciliteiten. Een eigen vakantiewoning op Dormio Resort Eifeler Tor is dus extra aantrekkelijk. 

Promenade Dormio Resort Eifeler Tor
Rursee Nationaal Park Eifel

Bekijk de Eifel vanaf het water

De Rursee is geliefd en bekend bij de vele toeristen die jaarlijks de Eifel en het stuwmeer bezoeken. Diverse schepen varen verschillende vaarroutes in deze omgeving. U kunt ook zelf het indrukwekkende Eifellandschap vanaf het water bewonderen. Het is ook mogelijk om een kano of waterfiets te huren en een avontuurlijke tocht te maken. Ontdek de prachtige omgeving vanaf het water!

 

Meer over de omgeving van het resort

Plezier voor het hele gezin

Op slechts 40 minuten rijden van het resort ligt het attractiepark Phantasialand. Het attractiepark is begonnen als sprookjespark en inmiddels uitgegroeid tot één van de best bezochte attractieparken van Europa. In de zes verschillende themawerelden kunt u met uw familie genieten van unieke attracties en fascinerende shows. Perfect voor een dag erop uit met uw gezin!

 

Neem contact met ons op >>>
Phantasialand
Neem een duik in de Rursee

Neem een verfrissende duik in de Rursee

Als gast van Dormio Resort Eifeler Tor kunt u uiteraard gratis gebruik maken van het binnen- en buitenzwembad op het resort. Maar met de prachtige Rursee voor de deur van het resort, kunnen we ons voorstellen dat u ook graag een verfrissende duik neemt in een natuurzwembad. Op een kwartiertje rijden van het resort vindt u, langs de oevers van de Rursee, het natuurzwembad Eschauel. Bij dit natuurzwembad met zonnestrand krijgt u een heerlijk ontspannen strandgevoel. Na een duik in het heldere water kunt u genieten van het mooie weer op het zachte zandstrand.

Bezoek Unesco-werelderfgoed: de kastelen van Brühl

In het plaatsje Brühl vindt u de twee 18e eeuwse sloten Augustusberg en Falkenlust. Deze kastelen behoren tot de vroegste voorbeelden van de barok en rococo-architectuur in Duitsland en zijn zeker het bezoeken waard. Samen met het uitgestrekte slotpark zijn ze sinds 1984 opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Kasteel Augustusberg is de weelderige residentie van de prins-aartsbisschoppen van Keulen. Falkenlust is een echt jachtslot vol symmetrie dat is gebouwd om te oefenen voor de valkerij. Het bijbehorende Schlosspark is een monument op het gebied van tuinkunst met Franse en Engelse invloeden.

 

Neem vrijblijvend contact op!
Kastelen van Brühl
Roofvogels bij Hellenthal

Roofvogels van dichtbij bekijken in Valkerij Hellenthal

Voor dierenliefhebbers is Valkerij Hellenthal een echte aanrader. In dit ruim opgezette dierenpark kunt u het hele jaar door wilde diersoorten zoals edelherten, damherten, vossen, lynxen en beren bewonderen. Een treintje rijdt u door het hele park. Heeft u wel eens een roofvogel van dichtbij gezien? In Hellenthal komt u uilen, valken en gieren tegen. Er is ook een spannende vogelshow en een speeltuin voor kinderen.

 

Bekijk ons aanbod >>>

Winkelen in City Outlet Bad Münstereifel

Het outlet-center Bad Münstereifel is een aanrader voor shopliefhebbers. Deze city outlet is het meest pittoreske outlet-center van Duitsland. Door gebruik te maken van verschillende historische gebouwen in de stad is een sfeervol shoppingparadijs gecreëerd. Aan de ene kant vindt u de outletwinkels waar u met aantrekkelijke korting kleding, schoenen en nog veel meer kunt kopen. Als u naar de andere kant loopt dan vindt u de meer bijzondere winkels zoals het ‘Haus der Hüte’, een hoedenwinkel die in 2020 haar 100-jarig jubileum vierde.

City Outlet Bad-Münstereifel

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]