Aangename winters aan de Costa Blanca

Als in Nederland de temperaturen over het algemeen niet boven de 10 °C uitkomen, is het aan de Costa Blanca nog zeer aangenaam. In de wintermaanden is de Costa Blanca een waar paradijs voor wie Nederland wil ontvluchten. Het toerisme aan de Costa beperkt zich dus niet alleen tot het zomerseizoen, ook het voor- en najaar kunnen rekenen op een grote toestroom van toeristen.

Overwinteren

De Costa Blanca is een van de beste overwinterbestemmingen van Spanje met een mild klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 24°C en gemiddeld 320 dagen per jaar zon. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur 16°C. Door de combinatie van de bergen in het binnenland (met name in het noordelijke deel) en de mediterrane golfstroom in de Middellandse Zee kent de Costa Blanca het mildste klimaat van Europa. Hierdoor zijn ook de winters er zeer aangenaam, en is het nabijgelegen Benidorm in de winter zeer populair.

Activiteiten in de winter

Door de vele overwinteraars aan de Costa Blanca in Spanje, zijn er zelfs in de winter vele activiteiten. Speel golf op een van de veertien 18 holes golfbanen waarvan enkele tot de top van de wereld behoren, of volg de Vías Verdes met 1900 km aan wandel- en fietsroutes, of ontdek grotten in de provincie Alicante, kortom er zijn vele activiteiten voor iedereen.

 

Aanvraagformulier >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]