De omgeving van Dormio Resort Costa Blanca

Jaarlijks bezoeken ongeveer vier miljoen buitenlandse toeristen de Costa Blanca. Daarbij voegen zich nog eens een kleine miljoen Spanjaarden. Druk? Jazeker! Vooral in levendige toeristencentra, zoals Benidorm. Toch kunt u er nog altijd genieten van het traditionele Spanje in de slaperige rustige vissersdorpjes. Zo ook in El Campello. Dormio Resort Costa Blanca ligt zo’n 15 kilometer noordelijk van El Campello. Deze kustplaats is aanzienlijk kleiner dan Alicante, maar dankzij zijn mooie strand, schone lucht en mediterrane keuken is deze plek zeer geliefd. El Campello biedt alles wat de Costa Blanca zo aantrekkelijk maakt! De omgeving biedt verder vermaak en rust naar ieders wens.

Alicante

Op 24 kilometer van Dormio Resort Costa Blanca ligt Alicante. De stad is vanaf het resort uitstekend bereikbaar, zelfs per trein. Wie wil shoppen, uitgaan of bezienswaardigheden wil bezoeken kan dit in Alicante prima doen. Het centrale punt in de stad is de Explanada de España, een fraaie wandelboulevard met veel groen. Trots van de stad is het Castillo de Santa Bárbara, een kasteel op de top van de Monte Benecantil.

Benidorm

Het voormalige vissersdorpje Benidorm is uitgegroeid tot een zeer grote badplaats met een indrukwekkende skyline.  Hier brengen jaarlijks miljoenen mensen hun zomervakantie door. Buiten het zomerseizoen zijn er veel overwinteraars vanwege het zeer milde klimaat. De grootste aantrekkingskracht op toeristen hebben het bruisende uitgaansleven van de stad én de brede zandstranden die vanuit het centrum te voet bereikbaar zijn.

Altea en Calpe

Van alle stadjes langs de kust is Altea zeker één van de mooiste. Altea ligt 10 kilometer ten noorden van Benidorm en heeft een mooie oude binnenstad met de prachtige kerk 'Parroquia De Nuestra Señora Del Consuelo', een indrukwekkend kerkplein  en de leuke witte huisjes met een groot aantal kunstgalerijen. Een prachtig uitzicht vindt u iets noordelijker langs de kust, voorbij Calpe: U ziet er de kaap en natuurpark Penyal d’Ifac (Peñón de Ifach) van veraf liggen. Hij torent ruim driehonderd meter boven de Middellandse Zee uit. 

 

Aanvraagformulier >>>

Pirateneiland Tabarca

Neem vanuit Torrevieja de boot naar het kleinst bewoonde eiland van Spanje. Tabarca heeft ongeveer 50 inwoners en is slechts 1800 meter lang en 400 meter breed. Tabarca staat voor een azuurblauwe zee, prachtige vergezichten en kleurrijke vissershuisjes. Van mei tot oktober vertrekt er dagelijks om 11.00 uur een catamaran met glazen doorkijkbodem vanuit de jachthaven naar het eiland. Maritimas Torrevieja verzorgt de ferrydienst.

 

Aanvraagformulier >>>

In het binnenland

In de binnenlanden heeft de tijd vrijwel overal stilgestaan en kunt u het authentieke Spanje ervaren. Ter hoogte van Benidorm ligt bijvoorbeeld Guadelest. Het kasteel van Guadelest biedt een mooi inzicht in het Spaanse leven van vroeger. En vanuit het kasteel kijkt u uw ogen uit over de fraaie omgeving met de bergen, het stuwmeer en het dorp zelf.

Lokale markten

In elk dorp vindt u marktjes met lokale producten. Aanrader is de dagelijkse vlooienmarkt in het dorp Jalón op 40 km ten noorden van Benidorm. Antiek, snuisterijen en kunst vormen de hoofdmoot van het aanbod. Ook kunt u er heerlijk wijnen proeven.

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]