De omgeving van Dormio Resort Berck-sur-Mer

Berck is de plek waar twee zeeën elkaar ontmoeten voor de Opaalkust: de Noordzee en het Kanaal. Samen zorgen ze voor een zonnig, maar niet te heet, klimaat. Uitgestrekte oerbossen en traditionele landbouw in het achterland; eindeloze stranden en kleinschalige visserij langs de kust bepalen het pittoreske karakter van Berck en haar omgeving. Hier kunt u echt helemaal Frans genieten. Het resort is dé perfecte uitvalsbasis voor strandplezier, cultuur, natuur, golfsport, duinwandelingen en paardrijden. Dat krijgt u er allemaal bij wanneer u een luxe vakantiewoning koopt op Dormio Resort Berck-sur-Mer.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie »

Authentieke schoonheid en een rijke historie

Dormio Resort Berck-sur-Mer ligt aan de ‘Le Chemin des Anglais’ ofwel ‘De weg van de Engelsen’. Van oudsher komen er veel Britse toeristen naar dit authentieke stukje West-Franse kust. Dit gebied ademt historie: in twee oorlogen werd hier de basis gelegd voor de bevrijding van Europa. In het prachtige landschap komt u nog veel herinneringen hieraan tegen. 

Op zoek naar meer historie? Op ongeveer 22 kilometer van Dormio Resort Berck-sur-Mer ligt het pittoreske vestingstadje Montreuil. Het oude stadje herbergt veel uniek erfgoed: van oude stadswallen, een citadel tot pittoreske straatjes met kerkjes en kapellen. Dit stadje is de geboorteplaats van de beroemde Franse schrijver Victor Hugo, de auteur van Les Miserables. 

 

Meld u aan voor een digitale bezichtiging

De Opaalkust met een spectaculair strand

De glooiende heuvels en de uitgestrekte natuur met het spectaculaire, brede strand langs de Opaalkust vormen het decor van het mooie Franse landschap. U vindt hier kilometers wandelplezier en ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen... En dat op slechts 900 meter van het resort. Aan de gezellige boulevard vindt u vele restaurants, leuke terrasjes, winkeltjes en een casino. Maar rijd vooral ook eens langs de kust noordwaarts. Daar ligt de mondaine badplaats Le Touquet-Paris-Plage. Een mooie wandeling door Le Touquet brengt u langs ongerepte natuur, luxe woonwijken en afgelegen stranden.

Grootste vissershaven van Frankrijk: Boulogne-sur-Mer

Nog iets verder ten noorden van Berck - vanuit Nederland komt u er al langs - ligt Boulogne-sur-Mer, de eerste grote vissershaven van heel Frankrijk. Dat is nog steeds goed te zien. In de gezellige oude stad vindt u uitstekende visrestaurants. De plaats Boulogne-sur-Mer kenmerkt het begin van het regionale natuurpark van Caps et Marais d’Opale. In dat park liggen de plaatsen Wimereux, Audresselles en Ambleteuse en het mooie Wissant. Authentieke vissersdorpjes met historische stadscentra en gezellige restaurantjes met prachtig uitzicht op zee. Kortom: zeker een bezoek waard!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Indrukwekkende krijtrotsen van Cap Blanc Nez

Cap Blanc Nez is met haar 134 meter de hoogste kaap van de Franse Opaalkust. Het mooie gebied rond Cap Blanc Nez staat bekend om de witte krijtrotsen. Voor de krijtrotsen ligt een mooi strand waar u heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen. Maar u kunt hier ook een prachtige lange strandwandeling maken. Vanaf het strand kijkt u over het kanaal naar Engeland. Bij helder weer kunt u zelfs de White Cliffs of Dover zien liggen.

Cap Blanc Nez

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]