De spectaculaire vliegerwedstrijden in Berck - International Kite Festival

Elk jaar komen er duizenden bezoekers naar Berck om de inmiddels bekende vliegerwedstrijden te aanschouwen. Wanneer u een prachtig kleurenspektakel in de lucht wil zien, moet u zeker in het voorjaar naar Berck-sur-Mer reizen. In dit oude vissersdorpje in het noordelijke departement Pas de Calais vindt namelijk het internationale Kite Festival plaats. Het festival is al bijna dertig jaar een begrip in Berck. Het magische vliegerfestival is één van de grootste vliegermeetings ter wereld. Het festival duurt dan ook tien dagen. De grootste specialisten uit de hele wereld komen naar het idyllische strand om de bezoekers te trakteren op een verbazingwekkende en prachtige vliegershow.

Historie vliegerwedstrijd Berck-sur-Mer

Het enorme zandstrand van Berck-sur-Mer is altijd aantrekkelijk geweest voor wind gerelateerde sporten. De eerste luchtfoto van de vliegers op het strand werd in 1887 gemaakt. In de jaren daarna werd deze sport steeds populairder onder de lokale bevolking. De vliegers namen steeds meer moderne vormen aan en in 1904 was het strand bedekt met vliegers. De immense zandstranden, de rust en de openheid van zee en wind leidden de vliegliefhebbers al jaren naar Berck. Deze vliegeraars besloten om in 1987 te verzamelden op het strand van Berck-sur-Mer om samen te vliegeren, te genieten van de natuur en om kleine shows weg te geven. Sindsdien was het een jaarlijks terugkerend evenement waar steeds meer bezoekers op af kwamen. Uiteindelijk is het evenement uitgegroeid tot een tiendaags festival waar duizenden toeristen uit de hele wereld naartoe komen.

Reusachtige en unieke vliegers

Dit unieke evenement zorgt voor een culturele, feestelijke en gezellige belevenis gericht op de vliegersport. De weelderige natuur en zee zijn een theaterstuk op zich, maar wanneer de vliegers de lucht in gaan is het zicht adembenemend. Honderden vliegers vormen een waar kleurenspektakel in de lucht. Met het jaar worden de reusachtige vliegers steeds unieker. Zo kunt u uren kijken naar vliegers in alle vormen en maten zoals een orka, een kikker of een krab. Ook zijn er veel vliegers geïnspireerd op tekenfilms en andere personages. Het samenspel van de vliegeraars is ook bijzonder om te zien. De vliegers vormen samen een figuur in de lucht.

Wereldkampioenschap acrobatisch vliegeren in Berck

Naast de vliegershow is er veel meer te beleven op het strand. Zo laten een aantal teams demonstraties zien en wordt er kennis gedeeld over het vliegeren zodat u als bezoeker kennis kan maken met deze sport. Daarnaast proberen sommige teams een record te breken met de mooiste luchtchoreografie en nemen teams het tegen elkaar op om te strijden voor het wereldkampioenschap acrobatisch vliegeren. Tien dagen lang is er elke dag iets op het strand te beleven. Het barst er van de workshops voor bijvoorbeeld kinderen die zelf kunnen leren een vlieger in de lucht te houden.

Spectaculaire eindshow met vuurwerk

De internationale Vliegermeeting is een mooie gelegenheid om de kneepjes van deze sport beter te leren kennen. Het vereist namelijk veel behendigheid, creativiteit en precisie. Het tiendaagse festival wordt afgesloten met een spectaculaire avondshow met vliegers en een vuurwerkshow.

Neem contact met ons op voor meer informatie »

Blijf op de hoogte


Schrijf u in voor onze Dormio nieuwsbrief! Zo blijft u op de hoogte van:


  • Als eerste het nieuwste aanbod
  • Interessante ontwikkelingen
  • Evenementen en open dagen
[alt text]