Dormio Resort Maastricht - Nederland

Omschrijving

Bovenop de Dousberg, op slechts tien minuten fietsen van het bekende Vrijthof, staat een uniek vakantieresort. Dormio Resort Maastricht ligt direct naast één van de mooiste golfbanen van Nederland en bevindt zich midden in de Limburgse natuur. Het resort combineert de kenmerkende Maastrichtse architectuur met een luxe uitrustingsniveau. Samen met de prachtige locatie maakt het dit project buitengewoon bijzonder.

Het resort bestaat uit een dorp met 123 geschakelde en vrijstaande vakantiewoningen. Deze recreatiewoningen variëren van 2 slaapkamers in de Ambachtswoningen tot aan 10 slaapkamers in de Boerenhoeve. Aan het centrale plein 'Het Wilhemus' staan 74 appartementen en een hotel: Dormio Hotel De Prins van Oranje met 30 hotelappartementen. Deze appartementen hebben een uniek verhuurconcept: ze zijn ook als suite en aparte hotelkamers te verhuren. Bovenop het hotel bevindt zich panoramarestaurant Rantrée. Het restaurant heeft een fenomenaal uitzicht over zowel Maastricht als België. Op het plein zijn verder gezellige terrassen en diverse faciliteiten te vinden, zoals de receptie, een bakkerij, een minimarkt, een binnenzwembad, een fietsverhuur, 't Proeflokaal Eten en Drinken, Dousberg Snack en de Mio Kids Club. 

In de zomer van 2020 zijn er onderaan de Dousberg nog eens 36 zeer luxe Executive Villa's toegevoegd aan het resort. Momenteel wordt gebouwd aan de laatste fase: Dormio Castellum. Dit bestaat uit 25 luxe appartementen met een aangrenzend spa- en wellnesscentrum. 

 

Positie Dormio

Dormio Leisure Development is gezamenlijk initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project. Daarnaast is Dormio Investments verantwoordelijk voor de verkoop van het project. Dormio Resorts & Hotels is verantwoordelijk voor het beheer en de verhuur van het resort.

Informatie

Ontwikkelaar: Ontwikkelcombinatie Resort Maastricht
Opdrachtgever: Dormio Leisure Development
Locatie: Maastricht, Limburg, Nederland
Projectomvang: Ca 9,4 ha, 123 woningen, 74 appartementen, een hotel en 36 Executive Villa's
Investering: vertrouwelijk

Positie Dormio:
  • projectontwikkelaar
  • verkoopbemiddeling
  • beheer & verhuur
  • horeca exploitatie

Activiteit & specialisme:
  • ontwikkelen van vakantieresorts en hotels
  • verhuur & beheer
  • verkoopbemiddeling
  • projectmanagement

Status project: Verhuur eerste fase is gestart in juli 2016.